Antena Căutare

Bucătari profesioniști, un matematician și o studentă la jurnalism au trecut marți seară de preselecțiile „Chefi la cuțite”

Seara de marți a fost deschisă la „Chefi la cuțite” de Georgeta Ciocârlan, care, la 40 de ani, spune că viața ei e bucătăria. „Am moștenit pasiunea de gătit de la tatăl meu, care mă încuraja încă de mică. Cred că ar fi tare mândru”, a spus ea la Antena 1.

Seara de marți a fost deschisă la „Chefi la cuțite” de Georgeta Ciocârlan, care, la 40 de ani, spune că viața ei e bucătăria. „Am moștenit pasiunea de gătit de la tatăl meu, care mă încuraja încă de mică. Cred că ar fi tare mândru”, a spus ea la Antena 1.

Deși tatăl său s-a stins din viață, Georgeta nu a renunțat să gătească și să spere că într-o bună zi va deveni un chef de renume. „Cel mai mare vis este să îmi deschid un restaurant al meu”. Aceasta a mai povestit că acasă nu gătește ea, ci soțul, pe care îl apreciază foarte mult pentru înțelegerea de care a dat dovadă în toți acești ani în care ea s-a dedicat acestei meserii. „Trăiesc prin bucătărie”, a mai spus ea, încrezătoare în farfuria sofisticată pe care a prezentat-o. Chefii au fost impresionați de modul în care arăta platingul ei și au recunoscut imediat că au de-a face cu cineva care a lucrat mulți ani în domeniu. După numeroase degustări și analize, cei trei chefi au ajuns la concluzia că Georgeta merită să meargă mai departe. „Ai un alt stil”, i-a spus Florin Dumitrescu, „e prima oară când mănânc salată de fructe cu pește.”

Niță Daniel a trecut și el de preselecțiile „Chefi la cuțite”. Are 22 de ani, iubește bucătăraia și a venit tocmai din Spania, unde lucrează ca bucătar, special pentru acest concurs. Vrea să-și demonstreze talentul și că are tot ce îi trebuie pentru a deveni un chef celebru. Jurații au avut o surpriză de proporții când au dat nas în nas cu Daniel, căci concurentul a trebuit să explice în detaliu ce a vrut să facă și ce i-a ieșit în farfurie. Cuibul de ciocolată a stârnit adevărate controverse în juriu, dar verdictul a fost unul bun: a mers mai departe.

Patricia Andrei este studentă la Jurnalism, dar este extrem de pasionată de gătit. „Pasiunea pentru gătit a venit treptat, încă din copilărie. Mama gătește doar în weekend”, a povestit aceasta, recunoscând că a făcut un curs de gătit tocmai pentru că îi place foarte mult această activitate. Relaxată, concurenta a venit cu multă încredere în forțele sale și a ales să gătească un file de șalău cu sparanghel și icre de manciuria. Frumoasa blondă a spus din start că a pus ochii pe chef Scărlătescu și că vrea la el în echipă. „De la jurnalism vrei să treci la bucătărie?”, a întrebat-o chef Sorin Bontea, extrem de curios. Glumele s-au ținut lanț în platou, mai ales după ce Patricia a recunoscut că are acasă doi căței grăsuți. „Cu cine seamănă câinele tău, dintre noi trei?”, s-a ținut chef Florin Dumitrescu de șotii.

David Papaleț este bucătar și are o poveste de viață emoționantă. Tainele bucătăriei le-a descoperit la 19 ani, atunci când s-a angajat la o pizzerie, iar de zece ani lucrează la un restaurant cu specific italian. „Am avut o copilărie frumoasă, suntem cinci frați. Avem o soră mai mare, care a ars. A luat foc. S-a dus să aprindă grătarul și a luat foc. Trăiește, dar duce o viață grea. Iar mama a orbit din cauza unei boli. Totuși, a continuat să ne ajute pe noi, copiii”, a povestit printre lacrimi concurentul. La „Chefi la cuțite” David a ales să gătească o supă de pește cu creveți și, deși jurații au avut destule critici la platingul lui, au simțit că David are potențial în bucătărie, așa că l-au trecut mai departe.

Izabela Spătaru este matematician și cunoaște și formula mâncării gătite cu multă dragoste. Pasiunea o face să caute mereu rețete noi, să își surprindă familia și să dea un aer aparte farfuriilor ei. A făcut un curs de bucătari și apoi a văzut anunțul de perselecții pentru „Chefi la cuțite” și așa s-a hotărât să-și încerce norocul. Îi este teamă de chef Scărlătescu, dar a spus că își dorește foarte mult să treacă în etapa următoare pentru a avea ocazia să „fure” meserie de la cei mai buni. „Îmi doresc foarte mult să-mi depășesc nivelul”, a spus Izabela. Deși chef Florin nu a fost mulțumit de preparat, chef Bontea și chef Scărlătescu au avut încredere că Izabela poate mai mult, apreciind carnea gătită foarte corect.

Și Ana Maria Constantin a trecut mai departe marți seară la „Chefi la cuțite”. A mărturisit că îl cunoaște bine pe chef Florin și că datorită lui a ajuns bucătar. Nu a avut o viața ușoară, dar a luptat mereu pentru un trai mai bun și cinstit. Sunt 5 frați, crescuți numai de mamă, astfel că a luat viața în piept de mică și a început cu spălatul vaselor. La 14 ani și-a cunoscut soțul și la 15 ani a venit pe lume primul copil, apoi, după nici 2 ani, următorul. Chef Florin a învățat-o meserie și acum a venit să-i arate de ce este în stare. Visul ei este să lucreze într-un restaurant bun, să câștige bine și să-și facă o casă a ei.

Ultimul promovat marți seară în etapa următoare a show-ului a fost Alexandru Negoiță, șeful rapanelor. A venit la preselecții cu 5 kilograme de rapane, decis să îi dea pe spate pe jurați. E de meserie bucătar, astfel că și-a pus la bătaie toate abilitățile pentru a convinge. Juraților le-a plăcut farfuria lui, însă au remarcat lipsa condimentelor: „N-are sare și piper". Chef Scărlătescu a fost mulțumit de rapane, dar i-a atras atenție că a pus prea puține în farfurie.

„Ce fac fetele când descoperă Photoshop”? Își fac posterioare sexy! Gina a devenit o adevărată Kim Kardashian de România... Castigatorii celei de a 2-etape a concursului din aplicatia de mobil Chefi la cutite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x