Antena Căutare

Bucătari profesioniști, un matematician și o studentă la jurnalism au trecut marți seară de preselecțiile „Chefi la cuțite”

Seara de marți a fost deschisă la „Chefi la cuțite” de Georgeta Ciocârlan, care, la 40 de ani, spune că viața ei e bucătăria. „Am moștenit pasiunea de gătit de la tatăl meu, care mă încuraja încă de mică. Cred că ar fi tare mândru”, a spus ea la Antena 1.

Seara de marți a fost deschisă la „Chefi la cuțite” de Georgeta Ciocârlan, care, la 40 de ani, spune că viața ei e bucătăria. „Am moștenit pasiunea de gătit de la tatăl meu, care mă încuraja încă de mică. Cred că ar fi tare mândru”, a spus ea la Antena 1.

Deși tatăl său s-a stins din viață, Georgeta nu a renunțat să gătească și să spere că într-o bună zi va deveni un chef de renume. „Cel mai mare vis este să îmi deschid un restaurant al meu”. Aceasta a mai povestit că acasă nu gătește ea, ci soțul, pe care îl apreciază foarte mult pentru înțelegerea de care a dat dovadă în toți acești ani în care ea s-a dedicat acestei meserii. „Trăiesc prin bucătărie”, a mai spus ea, încrezătoare în farfuria sofisticată pe care a prezentat-o. Chefii au fost impresionați de modul în care arăta platingul ei și au recunoscut imediat că au de-a face cu cineva care a lucrat mulți ani în domeniu. După numeroase degustări și analize, cei trei chefi au ajuns la concluzia că Georgeta merită să meargă mai departe. „Ai un alt stil”, i-a spus Florin Dumitrescu, „e prima oară când mănânc salată de fructe cu pește.”

Niță Daniel a trecut și el de preselecțiile „Chefi la cuțite”. Are 22 de ani, iubește bucătăraia și a venit tocmai din Spania, unde lucrează ca bucătar, special pentru acest concurs. Vrea să-și demonstreze talentul și că are tot ce îi trebuie pentru a deveni un chef celebru. Jurații au avut o surpriză de proporții când au dat nas în nas cu Daniel, căci concurentul a trebuit să explice în detaliu ce a vrut să facă și ce i-a ieșit în farfurie. Cuibul de ciocolată a stârnit adevărate controverse în juriu, dar verdictul a fost unul bun: a mers mai departe.

Articolul continuă după reclamă

Patricia Andrei este studentă la Jurnalism, dar este extrem de pasionată de gătit. „Pasiunea pentru gătit a venit treptat, încă din copilărie. Mama gătește doar în weekend”, a povestit aceasta, recunoscând că a făcut un curs de gătit tocmai pentru că îi place foarte mult această activitate. Relaxată, concurenta a venit cu multă încredere în forțele sale și a ales să gătească un file de șalău cu sparanghel și icre de manciuria. Frumoasa blondă a spus din start că a pus ochii pe chef Scărlătescu și că vrea la el în echipă. „De la jurnalism vrei să treci la bucătărie?”, a întrebat-o chef Sorin Bontea, extrem de curios. Glumele s-au ținut lanț în platou, mai ales după ce Patricia a recunoscut că are acasă doi căței grăsuți. „Cu cine seamănă câinele tău, dintre noi trei?”, s-a ținut chef Florin Dumitrescu de șotii.

David Papaleț este bucătar și are o poveste de viață emoționantă. Tainele bucătăriei le-a descoperit la 19 ani, atunci când s-a angajat la o pizzerie, iar de zece ani lucrează la un restaurant cu specific italian. „Am avut o copilărie frumoasă, suntem cinci frați. Avem o soră mai mare, care a ars. A luat foc. S-a dus să aprindă grătarul și a luat foc. Trăiește, dar duce o viață grea. Iar mama a orbit din cauza unei boli. Totuși, a continuat să ne ajute pe noi, copiii”, a povestit printre lacrimi concurentul. La „Chefi la cuțite” David a ales să gătească o supă de pește cu creveți și, deși jurații au avut destule critici la platingul lui, au simțit că David are potențial în bucătărie, așa că l-au trecut mai departe.

Izabela Spătaru este matematician și cunoaște și formula mâncării gătite cu multă dragoste. Pasiunea o face să caute mereu rețete noi, să își surprindă familia și să dea un aer aparte farfuriilor ei. A făcut un curs de bucătari și apoi a văzut anunțul de perselecții pentru „Chefi la cuțite” și așa s-a hotărât să-și încerce norocul. Îi este teamă de chef Scărlătescu, dar a spus că își dorește foarte mult să treacă în etapa următoare pentru a avea ocazia să „fure” meserie de la cei mai buni. „Îmi doresc foarte mult să-mi depășesc nivelul”, a spus Izabela. Deși chef Florin nu a fost mulțumit de preparat, chef Bontea și chef Scărlătescu au avut încredere că Izabela poate mai mult, apreciind carnea gătită foarte corect.

Și Ana Maria Constantin a trecut mai departe marți seară la „Chefi la cuțite”. A mărturisit că îl cunoaște bine pe chef Florin și că datorită lui a ajuns bucătar. Nu a avut o viața ușoară, dar a luptat mereu pentru un trai mai bun și cinstit. Sunt 5 frați, crescuți numai de mamă, astfel că a luat viața în piept de mică și a început cu spălatul vaselor. La 14 ani și-a cunoscut soțul și la 15 ani a venit pe lume primul copil, apoi, după nici 2 ani, următorul. Chef Florin a învățat-o meserie și acum a venit să-i arate de ce este în stare. Visul ei este să lucreze într-un restaurant bun, să câștige bine și să-și facă o casă a ei.

Ultimul promovat marți seară în etapa următoare a show-ului a fost Alexandru Negoiță, șeful rapanelor. A venit la preselecții cu 5 kilograme de rapane, decis să îi dea pe spate pe jurați. E de meserie bucătar, astfel că și-a pus la bătaie toate abilitățile pentru a convinge. Juraților le-a plăcut farfuria lui, însă au remarcat lipsa condimentelor: „N-are sare și piper". Chef Scărlătescu a fost mulțumit de rapane, dar i-a atras atenție că a pus prea puține în farfurie.

„Ce fac fetele când descoperă Photoshop”? Își fac posterioare sexy! Gina a devenit o adevărată Kim Kardashian de România... Castigatorii celei de a 2-etape a concursului din aplicatia de mobil Chefi la cutite...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x