Antena Căutare

În port popular, nea Romanu, prieten vechi de-al lui Scărlătescu, le-a dat clasă chefilor: ”Cum? Mațe de miel? Așa se mănâncă?”

Îl cheamă Miclea Ioan Romulus, are 53 de ani, iar apropiații îi spun ”Romanu”. Un bun cunoscător al preparatelor tradiționale, nea Romanu a poposit la noi îmbrăcat în port popular și decis să-i impresioneze pe chefi cu un preparat autentic din Alba-Iulia. 

Îl cheamă Miclea Ioan Romulus, are 53 de ani, iar apropiații îi spun ”Romanu”. Un bun cunoscător al preparatelor tradiționale, nea Romanu a poposit la noi îmbrăcat în port popular și decis să-i impresioneze pe chefi cu un preparat autentic din Alba-Iulia.

A venit de departe cu pâinea la pachet, la care a copt nu mai puțin de patru ore. Le-a preparat chefilor o ciorbă de miel, cu care i-a dat pe spate. Dar ce să vezi? În tot amalgamul de întrebări de tipul: oare ce-o fi în farfurie?, combinate cu laude pentru gustul desăvârșit, Romanu a ieșit triumfător, căci a luat cele trei cuțite.

Prieten cu Scărlătescu, pentru care a gătit de vreo câteva ori și care i-a recunoscut imediat pâinea, nea Romanu și-a văzut visul: „E o surpriză pentru mine. Iți dai seamă, o să mă vadă un sat întreg!”

Cât despre echipa din care și-ar dori să facă parte, nici că mai e rost de vreo îndoială. Cu Scărlătescu ar merge până-n pânzele albe! Dar asta, rămâne de văzut!

Povestea ei de viață e dură: ”Mama avea cancer, iar eu am devenit anorexică, aveam 30 de kilograme și voiam să mai slăbe... S-o ce? SOrin revine! Nu i-a dat cuțitul, dar fix la el în echipă ar merge! IT-istul Pompiliu ”face” bucătărie în rețea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x