Live acumObservator 12
Prime Time 20:30X Factor

Ciorbă de miel cu gușiță de mațe(intestine) chiseliță cu tarhon și slănină

Ingrediente

  • 1 kg organe de miel(ficat,plaman,inima,rinichi)
  • 1 stomac de miel + mațele
  • 500 g coaste de miel
  • 3 ouă fierte
  • 5 ouă crude
  • 1 legatură pătrunjel
  • 1 legatură ceapă verde
  • 150 g slanină afumată
  • Piper
  • sare
  • tarhon in oțet
  • 200 g smântână

Mod de preparare

Se spală maţele(intestinele) şi organele şi se pun la fiert în apă cu sare.

După ce se fierb, se scot, se clătesc poi se trec prin maşina de tocat, împreună cu ceapa verde şi pătrunjel.

Se fierb 3 ouă, se curăță şi se taie mărunt.

Se amestecă cu organele tocate, cu slănină afumată şi tocată mărunt, iar cu amestecul rezultat se umple stomacul de miel.

Se tranşează coastele de miel şi împreună cu guşiţă și se vor pune la fiert pentru aproximativ 40 de minute.

După acest interval, se adaugă smântâna amestecată cu gălbenuşuri de ou şi se chiseleste cu slănină afumată şi tarhonul.

Se adaugă sare şi oţet după gust.

Video