Antena Căutare

„Mâncarea leagă oamenii, pentru mine totul se învârte în jurul ei”! Chef Florin Dumitrescu te învață ce să mănânci când ești la dietă!

Chef Florin Dumitrescu a vorbit deschis despre alimentația junk food, dar și despre ce înseamnă mâncarea pentru el!

Chef Florin Dumitrescu a vorbit deschis despre alimentația junk food, dar și despre ce înseamnă mâncarea pentru el!

De ce crezi că în ciuda faptului că toți știm despre problemele pe care le aduce consumul de junk food, cozile cele mai mari le vedem acolo unde este comercializat acest tip de mâncare?

„Pentru că, din păcate, cei care comercializează junk food sunt singurii care pot păstra același gust al mâncării – indiferent de cât de prost, nesănătos, nociv ar fi el – în orice colț al lumii. Iar prețul pe care îl practică de cele mai multe ori este unul convenabil.

Astfel că mâncarea de tip junk food devine de multe ori singura variantă de compromis, la un preț rezonabil, pentru cei care nu își permit să mănânce la restaurante ceva mai scumpe sau să gătească ceva bun, sănătos, gourmet la ei acasă”

Cum putem să mâncăm gustos când ținem dietă?

Alegând ingrediente de bună calitate, folosind condimente, sarea și piperul nu sunt interzise în nicio dietă atâta timp cât nu sunt în exces. Iar ingredientele de bună calitate au un gust atât de savuros încât necesită doar un parfum de condimente.

Ce inseamna mâncarea pentru tine, dincolo de nevoia primară de a ne hrăni?

„Înseamnă tot. Viața mea se învârte în jurul mâncării, starea mea de spirit, zilele mele sunt bune sau rele în funcție de mâncare. Și mai cred că mâncarea e ceva ce ne leagă de trecut foarte mult, de rădăcinile noastre. În mod inconștient, atunci când alegi să mănânci ceva faci niște asocieri cu amintiri, oameni, locuri. În plus, mâncarea este un prilej de socializare, ce poate fi mai frumos decât să te strângi cu familia sau prietenii în jurul mesei? Mâncarea leagă oamenii, așa cum la fel de bine poate naște orgolii nebănuite.”

Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui, chef Bontea face o dezvăluire: ”Spanacul poate fi...”... Chef Florin lansează bomba: „Gina și Cătălin au o mare problemă și au nevoie de ajutor! Ei doi suferă de o boală rară......

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x