Antena Căutare

Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui, chef Bontea face o dezvăluire: ”Spanacul poate fi...”

Celebrul jurat al emisiunii ”Chefi la chuțite”, chef Sorin Bontea, spune că are un stil de viață sănătos și îi sfătuiește pe cei care țin post, să încerce și alte moduri de a prepara legumele.

Celebrul jurat al emisiunii ”Chefi la chuțite”, chef Sorin Bontea, spune că are un stil de viață sănătos și îi sfătuiește pe cei care țin post, să încerce și alte moduri de a prepara legumele.

”Nu prea țin post, recunosc, însă eu am un regim alimentar destul de echilibrat și niciodată nu fac excese. De fapt, ăsta este și sfatul pe care îl dau tuturor: să mănânce ceea ce le place, dar în cantități mici și fără să facă excese”.

Cu toate că mulți dintre noi iubim la nebunie carnea, este timpul să consumăm legumele acum când sunt proaspete și hrănitoare.

”Din fericire, în perioada postului Paștelui apar toate legumele de primăvară, așa că este chiar indicat să luăm o pauză de la cărnuri și să profităm de verdețuri. Piețele sunt pline de salată verde, ridichi, leurdă, untișor, ceapă verde, urzici. Vă recomand să le folosiți ca atare, crude, în salate, combinate cu pește sau brânză”.

Chef Bontea te învață o nouă modalitate de a face spanacul, pe care mulți dintre noi nu o știam: să-l sotăm cu usturoi.

”Pentru cine ține post, recomand ciupercile în loc de carne. Urzicile pot fi gătite cu usturoi și mămăliguță. Spanacul poate fi putin sotat cu usturoi. Nu ocoliți fructele, pot constitui un mic dejun sau un desert foarte sănătos în perioada postului”.

Nu rata o nouă emisiune ”Chefi la cuțite”, luni, de la 20:30 numai pe Antena1!

Chef Cătălin Scărlătescu ia un mic dejun mai ”special”. Uite ce mănâncă la primele ore ale dimineții. ”Nu era cazul să n... „Mâncarea leagă oamenii, pentru mine totul se învârte în jurul ei”! Chef Florin Dumitrescu te învață ce să mănânci când ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x