Chef Ștefan Popescu și-a luat prin surprindere prietenii virtuali cu o nouă rețetă senzațională. Juratul de la Chefi la cuțite le-a arătat urmăritorilor săi de pe Instagram cum se pregătește o pâine de casă savuroasă.
Nu mai reprezintă un secret pentru nimeni faptul că cheful este destul de activ în mediul online, acolo unde publică des videoclipuri cu preparatele spectaculoase care ies din mâinile sale. De data aceasta, Ștefan Popescu s-a decis să împărtășească secretul unei pâini gustoase cu toată lumea.
Rețeta e pâine de casă a juratului de la Chefi la cuțite este destul de simplă. Mai mult, nu este nevoie de prea multe ingrediente. Iată ce trebuie să aibă în bucătărie orice gospodină pentru a realiza un astfel de preparat.
Mod de preparare și ingrediente pentru rețeta de pâine de casă a lui Chef Ștefan Popescu
În ultimii ani, de când a izbucnit pandemia de COVID-19, pâine de casă a devenit din nou celebră în rândul românilor. Pentru că au petrecut mai mult timp acasă, gospodinele au încercat tot felul de rețete senzaționale, printre acestea se numără și cea de pâine cu coajă subțire și crocantă.
De curând, chef Ștefan Popescu a realizat un material prin care explică pas cu pas modul de preparare al rețetei de pâine de casă.
Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de pâine de casă a lui Chef Ștefan Popescu
Juratul de la Chefi la cuțite a lăsat lista de ingrediente pentru rețeta de pâine de casă chiar în descrierea postării de pe Instagram. Așadar, cei care vor să încerce acest preparat au nevoie de următoarele:
• 500g făină pentru pâine (tip 650),
• 30ml ulei de măsline,
• 12g sare,
• 260ml lapte cald,
• 40g zahăr tos,
• 8g drojdie uscată activă,
• 1 ou, bătut ușor pentru uns.
Mod de preparare pentru rețeta de pâine de casă a lui Chef Ștefan Popescu. Ce secret a scos la iveală juratul de la Chefi la cuțite
Pentru această rețetă de pâine de casă, Chef Ștefan Popescu are un secret despre care multe gospodine nu știu. Acesta a dezvăluit că folosește lapte cald în locul apei, iar în acesta adaugă drojdie și zahăr. Se amestecă bine, se acoperă și se lasă 15 minute într-un loc călduț.
Se pune făina într-un bol, iar mai apoi se adaugă sarea și compoziția din lapte și drojdie. Aluatul se frământă foarte bine.
„Când frământați întotdeauna, dacă nu aveți aparat, este bine să o faceți cu podul palmei”, a mai evidențiat juratul de la Chefi la cuțite.
După ce aluatul a crescut se unge cu ou și se bagă la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade. Pâinea se taie după ce a apucat să se răcească.
Chef Alexandru Sautner, interviu de suflet cu lacrimi în ochi. Ce detalii copleșitoare a scos la iveală despre mama lui... Chef Orlando Zaharia a făcut o dezvăluire neașteptată despre trecutul său. De ce a mers în armată juratul de la Chefi la...