Antena Căutare

De ce există scobiturile pe partea inferioară a cănilor sau ceștilor. Nu e vorba de design, ele au un rol funcțional

Scobiturile de pe pe partea inferioară a cănilor sau ceștilor au un rol funcțional, care ne-ar putea ajuta pe toți dacă am cunoaște explicația. Iată despre ce e vorba.

O ceașcă cu o scobitură pe partea inferioară
De ce există scobiturile pe fundul cănilor sau ceștilor. Nu e o idee de design, ci au un rol funcțional | Shutterstock

Poate le-ați observat deja sau le veți privi cu o alți ochi data viitoare, dar există una sau mai multe "scobituri" pe fundul unor anumite căni și cești, care arată de parcă acestea sunt "crăpate", scobituri care sunt tot mai prezente de ceva timp încoace în special la unii producători.

Sunt foarte puțini cei care ar putea nimeri explicația acestor "șanțuri" apărute pe fundul cănilor și ceștilor de ceramică pe care le folosim zi de zi, în special. Poate sunt puse acolo doar de design, sau poate părea că nu au nicio noimă, la prima vedere, dar iată ce spun cei care le-au gândit. Ele au un rol funcțional, care ne-ar putea ajuta pe toți dacă am cunoaște explicația.

De ce există scobiturile pe fundul cănilor și ceștilor. Nu e o idee de design, ci au un rol funcțional

Reader’s Digest menționează că producătorii au denumit acele mici scobituri "șanțuri de drenaj". Mai exact: "Prin 'porțile acelea de scurgere', aflate pe partea inferioară a cănilor sau ceștilor, se poate scurge apa care se acumulează atunci când vasele respective sunt cu gura în jos, în mașina de spălat".

Citește și: De ce nu sunt căzile pe măsura corpului. Motivul pentru care se construiesc astfel încât să nu ne încapă picioarele în ele

De obicei, se întâmplă ca ceștile și cănile care au partea inferioară perfect dreaptă să adune apă în acea zonă sau apă amestecată cu detergent atunci când sunt așezate cu gura în jos în mașina de spălat. În cazul cănilor sau ceștilor care au acele mici scobituri nu se mai întâmplă acest lucru, deoarece totul se scurge prin acele mici scobituri.

E o idee destul de reușită la care s-au gândit designerii de produs, spun cei mai mulți dintre cumpărători, mai ales că devenea destul de frustrant și de neplăcut, susțin aceștia, să vadă că ceștile sau cănile nu sunt perfect curate atunci când le luau din mașina de spălat.

Citește și: De ce ajung cuplurile să semene după un timp petrecut împreună. Iată cel puțin șase motive

Producătorii suedezi ai unei companii celebre au fost cei care au lansat această "modă" pe piață, iar modelul a fost preluat ulterior de mai multe companii.

De ce copiii din picturile medievale au capete de adult. Care e explicația specialiștilor... De ce se cer analize de sânge prenupțiale. Când a pornit obiceiul și ce înseamnă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x