Pentru acest preparat aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- carne de pui, de preferat pulpițe de pui
- o ceapă
- smântână
- unt
- mălai
- mărar, aveți nevoie atât de frunzele de mărar cât și de florile de mărar. Floarea trebuie neapărat folosită la început, pentru că oferă o aromâ puternică și un gust mai intens.
- cepșoară
Modul de preparare este foarte simplu. După ce a fost condimentat puiul se dă puțin la cuptor circa 30 de minute să se pătrundă trei sferturi, timp în care se prepară sosul.
Pentru sos se călește o ceapă tocată foare fi, se adaugă o linguriță rasă de făină, iar apoi se adaugă smântâna. Se completează cu puțină apă, apoi se adaugp mărarul și puiul rumenit la cuptor. Se lasă la fiert pentru încă 10 minute apoi preparatul este gata.
Se servește cu mămăliguță cu unt, pentru suflet!
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Mina! Ce e bine să faci în această zi... Sabina Lisievici, actrița din România care a cucerit Hollywood-ul, în direct, la Neatza cu Răzvan și Dani!...