- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În ediția 14 Hello Chef sezonul 6 din 2 decembrie 2023, Roxana Blenche și Damian Drăghici l-au avut drept invitat pe Chef Alex Comerzan, alături de care au gătit o savuroasă rețetă de borș moldovenesc. Descoperă cum poți pregăti un asemenea preparat chiar la tine în bucătărie.
Roxana Blenche și Damian Drăghici au gătit alături de Chef Alex Comerzan cea mai bună rețetă de borș moldovenesc, la Hello Chef
De data aceasta, în ediția a 14-a a emisiunii Hello Chef sezonul 6 de la Antena 1, Roxana Blenche și Damian Drăghici l-au avut invitat pe Chef Alex Comerzan, care este un moldovean autentic.
Cei trei s-au apucat imediat de pregătit carnea și de tăiat legumele pentru rețeta de borș moldovenesc. În timp tot acest timp, invitatul a povestit detalii despre cât de importantă este tăierea cărnii în funcție de preparat.
Chef-ul a povestit amintirile pe care le are din emisiunea Chefi la Cuțite atunci când a câștigat sezonul 7. Alex Comerzan a amintit despre faptul că viața lui s-a schimbat în bine cu ocazia participării.
Ingrediente - Rețetă de borș moldovenesc
- 300 g pulpă de porc
- o ceapă albă
- 200 grame roșii pisate în conservă
- 400 ml borș acru
- un fir de praz
- un ardei kapia
- 3 cartofi
- o legătură de leuștean
- mărar
- pătrunjel
- 3 morcovi
Mod de preparare- Rețetă de borș moldovenesc
Fostul câștigător al emisiunii Chefi la Cuțite din sezonul 7 a povestit care este metoda lui de preparare a borșului moldovenesc.
Primul pas este de a se tăia carnea în bucăți pentru a o pune la fiert împreună cu două frunze de dafin, sare și puțin piper negru. Chef-ul recomandă tăierea legumelor ținând cont de tehnica Julienne, și anume în formă de bețișoare, care mai apoi se trag la tigaie.
Ceapa se prăjește prima cu ulei de floarea soarelui sau untură de porc, iar apoi se adaugă morcovul, prazul și ardeiul gras cu puțină sare și piper peste. Când sunt aproape gata legumele, se adaugă puține roșii.
În momentul în care carnea este gata se adaugă cartofii. După ce sunt gata și cartofii se amestecă cu legumele pregătite în prealabil. Se lasă la fiert, se reglează cu borș acru.
Următorul pas este de a se adăuga leușteanul, mărarul, pătrunjelul și borșul acru. Facultativă este adăugarea unei pâinici la grătar, a usturoiului și a zdrențelor de ou. Se pune capacul, se lasă 3-4 minute și rețeta este gata.
La final, chef Alex Comerzan recomandă ca borșul să fie savurat împreună cu smântână și ardei iute.
Despre Hello Chef sezonul 6. Tot ce trebuie să știi
Hello Chef revine la Antena 1 cu cel de-al şaselea sezon și îi invită pe telespectatori într-o călătorie gastronomică plină de savoare, prin toate regiunile ţării. Damian Drăghici i se alătură Roxanei Blenche, într-un sezon dedicat tradiţiilor româneşti.
De la zama de șalate din maramureș, la storceagul dobrogean și la vărzari moldovenești, noul sezon va explora toate regiunile țării noastre în bucate din bătrâni, invitând telespectatorii să se reîndrăgostească de gustul de acasă și de bogăția bucătăriei lor tradiționale.
Condimentate în fiecare episod vor fi povești nostalgice din copilărie, conversații sincere despre obiceiuri și momente muzicale folclorice din partea lui Damian, dar și a invitaților speciali.
„Noul sezon mi se pare cel mai tare de până acum! Pentru că ne întoarcem acasă, să descoperim alături de telespectatorii noştri delicioasa bucătărie românească. Pentru că, fie vorba între noi, orice bucătărie ţi-ar plăcea în lumea asta, italienească, mediteraneană, portugheză, japoneză...tot mâncarea românească e pentru sufletul nostru. În acest sezon voi fi alături de Damiam Drăghici, un om extraordinar, cu care sunt efectiv pe aceeaşi lungime de undă. Am descoperit că avem şi pasiuni comune şi mă bucură enorm că a încercat toate reţetele mele şi chiar i-au plăcut. Şi de această dată ne vor trece pragul invitaţi senzaţionali, din toate regiunile, de la doamna Sofia Vicoveanca, până la Dorian Popa, cu care mă distrez de minune de fiecare dată când ne revedem. Şi, ce e important să reţină telespectatorii noştri, este că începând din acest sezon ne vedem sâmbăta, de la ora 14.00, la Antena 1!”, a dezvăluit Roxana Blenche.
Poți urmări episoadele integrale din Hello Chef pe AntenaPLAY.