În fiecare săptămână, chef Roxana Blenche și invitații ei au încercat să găsească echilibrul perfect între gust și sănătate prin folosirea celor mai bune ingrediente.
Cum acest lucru nu este ușor și aveau nevoie de un partener, au ales să meargă la sigur, la Kaufland, unde profită de varietatea și prospețimea produselor lor pentru a-i inspira pe telespectatori să își transforme bucătăriile în mici ateliere de gătit.
Citește și: Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură
Rețeta de millefeuille cu sos de zmeură a Roxanei Blenche. Ingrediente și mod de preparare
Puneți întâi de toate la fiert laptele cu o păstaie de vanilie în el. Apoi, cu un făcăleț, trebuie întins bine foietajul, apoi îl tăiați în fâșii dreptunghiulare, pe care le așezați în tava de gătit. La desertul acesta, foietajul nu trebuie să crească foarte mult, așa că Chef Roxana Blenche mai pune o foaie de copt pe deasupra lui după care mai așază o altă tavă peste.
"E un sendviș de tăvi", a spus medicul Mihail Pautov.
Tava cu aluatul tăiat în fâșii este băgată în cuptor la temperatura de 160 de grade Celsius timp de 15-20 de minute.
Cum pregătiți sosul de zmeură
Între timp, într-o tigaie pusă pe foc, puneți zmeura congelată, în jur de 400-500 de grame. Fructele și legumele congelate, care conțin multă apă, spune Chef Roxana Blenche, nu trebuie decongelate înainte pentru că astfel li se pierde toată aroma din ele. Peste zmeura congelată din tigaie, puneți undeva la 150 de grame de zahăr și foarte, foarte puțină apă, 100 de ml de apă. Lăsați totul să fiarbă și, din când în când, amestecați.
În continuare, aveți nevoie și de șase gălbenușuri de la ouă peste care puneți puțin zahăr, amestecați bine până iese o spumă. Peste acest amestec turnați puțină esență de vanilie și puțin amidon, cam un vârf de cuțit, care ajută la îngroșarea cremei, iar apoi turnați laptele, în fir subțire, peste toate, în timp ce continuați să amestecați ca să nu se coaguleze ouăle.
"Ouăle fierte sau Benedict sunt foarte sănătoase și recomand oricui să mănânce ouă", a spus medicul chirurg Mihail Pautov.
Între timp, bateți frișca, în jur de 400 de ml de frică lichidă.
Toată compoziția cu ouă o puteți turna în oala unde a fiert laptele și amestecați până se îngroașă. Verificați, între timp, și în ce stadiu este sosul de zmeură.
Următorul pas este să mergeți la cuptor și să scoateți tava de deasupra și lăsați fâșiile de aluat să se rumenească timp de 5-10 minute.
Platingul a ieșit și el senzațional, ca de fiecare dată, iar la final, la degustare, Chef Roxana Blenche a mărturisit că s-a simțit excepțional în acest episod, mai ales că a fost prima dată când a avut lângă ea doi medici, la Hello Chef: pe medicul chirurg Mihail Pautov și pe doctorul Cezar.
Oricine poate încerca acasă rețeta propusă, cu ingrediente care se găsesc pe rafturile Kaufland. Cu puțin exercițiu și urmând sfaturile Roxanei sau rețetele de pe Kaufland.ro, gurmanzii pot deveni la rândul lor chefi în bucătăriile de acasă.
Pentru a vedea cum au ales Roxana Blenche și doctorul Cezar ingredientele potrivite și pentru a găsi inspirație și în alte rețete, oricine poate intra pe Kaufland.ro.
Citește și: Spumă de zmeură fără zahăr, gata în 10 minute. Desert dietetic