Antena Căutare

Hello Chef sezonul 5, 7 mai 2023. Roxana Blenche și Zanni au preparat Kanelbulle, un desert tradițional suedez

În episodul cu numărul 13 al sezonului 5 Hello Chef, din 7 mai 2023, Roxana Blenche i-a avut drept ajutoare în bucătărie pe Carmen Brumă, ca de fiecare dată, dar și pe Zanni, care s-a arătat pregătit să încerce să prepare un desert cu specific suedez. Iată ce a ieșit!

colaj foto hello chef Galerie
Hello Chef sezonul 5, 7 mai 2023. Roxana Blenche și Zanni au preparat Kanelbulle, un desert tradițional suedez | Antena 1

În Episodul 13 al sezonului 5 Hello Chef, Roxana Blenche, alături Zanni, invitatul special din această ediție, au gătit desertul Kanelbulle, un preparat tradițional al Suediei. Acesta reprezintă, de fapt, un desert format din rulouri cu scorțișoară, iar ca în fiecare ediție, Carmen Brumă a venit cu câteva detalii inedite despre preparat.

Kanelbulle este un desert tradițional suedez, care are mare legătură cu pauza de cafea, care este legiferată în Suedia, astfel că în fiecare contract de muncă există dreptul la această pauză, din care rulourile cu scorțișoară sunt nelipsite!

Citește și: Croquembouche, cel mai sofisticat desert franțuzesc

Ingrediente pentru Kanelbulle, desertul tradițional suedez preparat de Zanni și Roxana Blenche

  • Lapte 500 ml
  • Zahăr 200 g
  • Drojdie uscată
  • 7 ouă
  • Unt 200 g
  • Făină 300 g
  • Scorțișoară măcinată
  • Nuci tocate 300 g
  • Crema de brânză 300 g
  • Zahăr pudră 200 g
  • Esență de vanilie

Zanni a primit rapid șorțul de bucătărie și a fost pus la treabă. Mod de preparare:

Deși la început a confundat făina cu zaharul pudră, în cele din urmă cântărețul s-a dat pe brazdă și a acceptat să frământe aluatul. Pentru acesta, s-a adăugat făină într-un bol, alături de drojdie uscată, un ou, zahăr, lapte și esență de vanilie.

Zanni a început să frământe compozițiaa în timp ce a povestit despre tatuajele sale. A dezvăluit că a depășit numărul de 200, iar pentru că i-a plăcut să iasă în evidență, s-a tatuat și pe față.

Când este gata frământat, aluatul se lasă la crescut în jur de 2 ore. Apoi, după ce timpul de așteptare s-a scurs, peste aluat s-a mai adăugat făină, iar Zanni s-a pus pe modelat.

Cum „a supărat-o” Zanni pe Roxana Blenche și ce „pedeapsă” a primit, în episodul 13 din sezonul 5 HelloChef

Roxana Blenche a fost nevoită însă să intervină, pentru a-i arăta cum se procedează corect cu aluatul. Acesta se întinde apoi într-un strat subțire, cu ajutorul unui făcăleț.

Zanni nu a scăpat și a primit o surpriză din partea Roxanei Blenche, care i-a suflat cu făină pe față și tricou, după toate comentariile glumețe ale cântărețului.

„Sunt femeie gravidă, ți-am zis că mă simt rău și n-ai ascultat ce am zis și acum trebuie să întind eu (aluatul n.r)”, i-a spus Roxana, care a ajuns să facă ea toată treaba, în timp ce Zanni doar „superviza”.

Zanni a fost nevoit în scurt timp să treacă din nou la frământat, sub indicațiile Roxanei, de această dată compoziția cu numărul doi: într-un alt bol s-a pregătit un amestec din unt (la temperatura camerei), scorțișoară, zahăr și nucă. „Asta e colivă, nu?”, a glumit el.

Compoziția se întinde pe aluat și se rulează. Apoi, se unge tava cu puțin unt, iar rulourile tăiate se adaugă în tavă în poziție verticală, iar recomandarea este ca acestea să fie din nou lăsate o oră în formula prezentată. Apoi, se bagă la cuptor.

Când sunt gata, se servesc cu cremă de brânză frecată cu zahăr pudră. Se pare că aceste rulouri sunt atât de bune încât în Suedia au și propria lor zi națională.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x