- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 500 g de midii
- 250 g creveți jumbo proaspeți
- 200 g calamari
- 250 ml vin alb demidulce
- 200 g smântână
- 250 g roșii cherry
- 25 g mentă
- ulei de măsline
- 4 căței de usturoi
- 1 ardei roșu chilli proaspăt
- 1 legătură de pătrujel
- 1 ceapă roșie
- tulpină de țelina (Apio)
- frunze de dafin
- 1 bagheta de pâine
- piper
- sare
Mod de preparare
Se spală bine fructele de mare şi se scapă de impurităţi.
Se verifică miidiile dacă sunt vii, lovindu-le uşor. Dacă se închid, înseamnă că acestea sunt vii și se păstrează. Dacă nu se închid, se aruncă.
Se curăţă midiile cu o perie sau cu partea abrazivă a unui burete nou de bucătărie şi se îndepărtează "barba" trăgând brusc înspre “balamaua” care ţine cele două cochilii.
Se spală încă o dată, sub jet de apă, şi se pun într-un castron.
Într-o oală se adaugă ulei de măsline, ceapă, apio, ardei roşu chilli, sare, usturoi, câteva frunze de dafin şi se călesc la foc mic timp de 1 minut.
Se adaugă ulterior midiile, roşiile cherry, menta şi paharul de vin. Se acoperă cu un capac şi se lăsă pe foc alte 3 minute zgâlţâind o dată, de două ori oala (midiile se distribuie uniform astfel încât cele de la fund ajung la suprafaţă şi au posibilitatea să se deschidă).
Apoi, adăugăm rondelele de calamar tăiat în jumătate şi creveţii întregi lăsăm pe foc alte două minute.
Se adaugă smântâna, piperul şi pătrujelul proaspăt tăiat mărunt.
Se lasă un minut pe foc şi apoi se serveşte cu o baghetă.