- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- Piept de rață 1 bucată
- Spanac baby 150 g
- Polenta 200 g
- Sare
- Piper
- Unt 50 g
- Ulei de măsline 30 ml
- Ardei gras (roșu, galben, verde, câte o jumătate din fiecare)
- Zucchini 1 bucată
Mod de preparare
Se pune pieptul de rață în tigaie, fără ulei, grăsimea fiind crestată înainte. Tigaia trebuie să fie rece și la foc mediu, pentru a se prăji grăsimea și pentru a fi crocantă. Se asezonează cu puțină sare. După ce grăsimea e prăjită, se întoarce rața pe partea cealaltă și se ține pe foc mic cca 8-12 minute sau se pune în convectomat (cuptor electric) la 200 de grade, timp de 6-7 minute. Pentru polenta se pune apa la fiert, sare, ulei și faină de mălai.
Se amestecă încontinuu, la foc mic. Într-o tigaie se pune untul, spanacul baby, sare, piper și se sotează foarte puțin. Separat, ardeii grași tăiați cubulețe se pun într-o tigaie cu ulei, se sotează, se asezonează cu sare și piper, iar când sunt pe jumătate făcuți se adaugă și zucchini, tăiat cubulețe. Se mai sotează încă 3-4 minute, asezonând cu sare și piper dacă mai este nevoie și se trage de pe foc.
Se montează pe farfurie: polenta, spanacul și legumele, după care pieptul de rață tăiat în trei.
Ștefan Gherasim prezintă secretul unui piept de pui cu gălbiori, sos de smântână și couscous cu nucă, stafide și zeamă d... Prepară o negresă DELICIOASĂ în doar 2 minute!...