Ingrediente
- 2 linguri de coajă de lămâie
- 2 lingurițe zeamă de lămâie
- 1/2 linguriță piper negru
- 1/2 lingură de sare
- 3 linguri și 1 linguriță de ulei de măsline, separat
- 1 ceașcă de brânză pecorino
- 3 căței de usturoi, tăiată mărunt
- 1 lingură și 1/2 rozmarin proaspăt
- o cutie de spaghete
Mod de preparare
1. Într-un bol amestecați coajă de lămâie, suc de lămâie, piper și sare.
2. Adăugați 3 linguri de ulei de măsline, amestecând ușor până se omogenizează. Adăugați Pecorino și jumătate de rozmarin.
3. Încălziți o tigaie și adăugați o linguriță de ulei de măsline. Căliți usturoiul preț de 30 de secunde, amestecând frecvent.
4. Adăugați rozmarinul rămas și gătiți pentru încă 30 de secunde. Adăugați mix-ul de lămâie.
5. Pregătiți pastele al dente, uscați-le și puneți-le în bol. Amestecați pentru a se omogeniza. Se servește cu extra brânză Pecorino și piper negru.