Ingrediente
- 1 bucată fazan proaspăt (1,500-2kg)
- 750 ml vin roşu sec
- 200 g hribi proaspeți
- 1 bucată baton de vanilie
- 100 g ceapă
- 250 g sfeclă roșie
- 200g morcov
- 150 g țelină
- 2 bucăți roşii proaspete
- 10 g cimbru proaspăt
- 10 g rozmarin
- 70 g usturoi
- 10 g sare
- 5g piper negru
- 50 g unt
- 3 g valeriană proaspată
Mod de preparare
Se scoate pieptul de fazan se condimentează cu sare, piper, rozamarin, cimbru.
Se videază şi se lasă 25 de minute la 60 grade, apoi se sotează în unt până capăta o culoare aurie.
Hribii se sotează 20 de minute în unt, apoi se băgă la un mixter până devine o pastă şi la final se adaugă seminţele de la un baton de vanilie.
Restul de fazan se taie bucăţi medii şi se prăjeşte la foc mare până devin aurii.
Roşiile, usturoiul, ceapa, rozamrinul, cimbru, morcovul, ţelina se pun peste bucăţile de carne şi se lasă împreună 15 minute la foc mic, apoi se adaugă vinul roşu şi se lasă împreună până se reduce lichidul şi devine ca un sos lejer.
Sosul obţinut se strecoară şi se asezonează cu sare şi piper după gust.
Sfecla se fierbe întreagă în apă cu sare.
După fierbere se taie bucăţi mici egale şi se mai fierbe 10 minute în sucul de rodii.
Pe o farfurie întinsă se pune sosul de vin, iar pe linia de sos se pun bacățile din piept de fazan, mousse-ul de hribi se pune între bucăţile de fazan şi din loc în loc sfecla roşie şi frunzuliţele de valeriană.
Opţional se pune crumble de migdale cu ciocolată neagră pentru a imita pământul.