Antena Căutare

Șapte super alimente pentru toamnă!

Toamna este sezonul celor mai delicioase, dar și sănătoase, legume și fructe. Iată șapte alimente pe care trebuie neapărat să le incluzi în dieta ta!

Toamna este sezonul celor mai delicioase, dar și sănătoase, legume și fructe. Iată șapte alimente pe care trebuie neapărat să le incluzi în dieta ta!

1. Dovleacul - este bogat în beta caroten, ceea ce scade riscul apariției cancerului sau bolilor de inimă. De asemenea, încetinește procesul de îmbătrânire al celulelor. Dovlecul este slab în calorii, grăsimi sau sodiu, dar bogat în fibre. Nu uita de semințele acestei legume! Ele conțin proteine, magneziu și fier. Acest produs poate fi folosit în plăcinte, tocănițe sau ca supă.

2. Bostănelul - asemeni dovleacului, conține fibre, dar și vitamina C. Este ideal în supele cremă!

3. Rodia - este unul dintre fructele cu cei mai mulți antioxidanți. Nutrienții pe care îi conține reduc riscul apariției bolilor de inimă. De asemenea, este bogată în vitamina C, iar sucul ei ajută circulația sanguină.

4. Roșiile - sunt bogate în licopen, o substanță ce ține organismul departe de cancer. Este bine de știut că licopenul se activează în momentul în care legumele sunt gătite. De asemenea, roșiile conțin vitamina A, C, E și potasiu.

5. Ardeii - în special cei roșii, îți întăresc sistemul imunitar. Aceste legume sunt o excelentă sursă de vitamina C, de trei ori mai bogată decât portocalele, dar și beta caroten.

6. Ghimbirul - conține gingerol, care scade presiunea arterială și îmbunătățește circulația sângelui. Ajută la reducerea migrenelor și inflamațiilor cauzate de artrită.

7. Merele - conțin flavinoide, nutrienți extrem de benifici pentru organism. De asemenea, sunt bogate în antioxidanți și fibre. Fie că le consumi crude (neapărat cu coajă!), fie că le adaugi în plăcinte sau prăjituri, merele sunt un desert delicios!

O altă față a alimentelor! Uite cum arată mâncarea la microscop... Un preparat cu ISTORIE! Nici nu îți imaginezi ce secrete ascund prăjiturile MACARONS!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x