- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Singura dată când plângem fără motiv este atunci când tăiem ceapă. Și cum ceapa este un ingredient nelipsit din bucătăria românească, fiecare dintre noi s-a gândit la o metodă eficientă şi care să ne scape de lacrimile care curg necontenit.
Americanul Jack Scalfani ne prezintă o metodă simplă şi la îndemâna oricui, pentru ca această acţiune să nu ne mai creeze aşa mari probleme. Se ia un cuţit bine ascuţit şi se decupează o bucată dinspre rădăcinile cepei în formă de con, cu vârful în jos. Odată decupata această parte care se face vinovată de apariţia lacrimilor, se curăţa ceapa de foile uscate astfel încât ea să rămână albă, apoi se taie în două.Mai trebuie doar câteva tăieturi transversaleşi apoi altele perpendiculare pe acestea şi ceapa este tocată mărunt şi numai bună pentru gătit.
E cel mai bun sfat pe care îl putem aplica în bucătărie, nu că ar fi o tragedie dacă se varsă câteva lacrimi, dar nici nu putem să renunţăm la acestă legumă care dă gust tuturor mâncărurilor.
Metoda este eficientă iar rezultatul este cel dorit… adică o experienţă mult mai puţin emoţională.