După o trezire fulger, concurenții sunt invitați în restaurantul Hell's Kitchen, unde au parte de o lecție de stil și eleganță în aranjarea mesei. Maître d' Virgil Mănescu le explică pas cu pas cum ar trebui pregătită masa, în funcție de tipul de preparate servite.
"În micul dejun, dejun sau cină există un singur fruct acceptat în gustările reci! Acela este măslina" explică el. Continuând, Virgil îi învață pe concurenți ce trebuie să conțină fiecare masă în parte.
Pentru micul dejun se folosește o farfurie desert. Maestrul de ceremonii le prezintă pe rând tacâmul de gustare, tacâmul de pește, tacâmul de fel principal și farfuria suport. Aceasta din urmă se așează în centrul mesei, la un centimetru de marginea mesei. Ceașca de ceai se așează în dreptul orei 1, în partea dreaptă.
Trecând la paharele de șampanie, Virgil le explică, întorcându-se la istorie, ce reprezintă fluta de șampanie și cupa, evidențiând diferența dintre ele.
Fluta a fost adoptată de armata franceză, ofițerii lui Napoleon acceptând să bea din acest tip de pahare. Cupele clasice sunt făcute sub formă și dimensiune după sânul Mariei Antoaneta.
Plictisiți și somnoroși, concurenții nu înțeleg la ce le folosesc aceste informații. Chef Florin face însă lumină, în timp ce scutură fața de masă, distrugând tot mise en place-ul. Așa cum v-ați aștepta, concurenții trebuie să realizeze aranjarea mesei pentru toate momentele zilei.
Avându-i pe Paul și Raul în echipă, băieții vor căpăta un avataj la finalul probei, ei fiind câștigători.
Deșteptare cu acorduri țigănești! Concurenții sunt treziți de invitați SURPRIZĂ!... O seară cu STIL necesită preparate de nivel înalt! Concurenții trebuie să gătească precum la Paris!...