- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Sortimentele de brânză cu mucegai reprezintă deliciul fanilor brânzeturilor, dar în același timp unele persoane resping aceste feluri de brânză din cauza mirosului specific.
Brânzeturile cu mucegai includ două mari categorii, cele care au doar o crustă de mucegai la suprafață (Brie, Camembert, Neuchâtel) și cele care sunt brăzdate de mucegai în interior, culoarea ramificațiilor de mucegai fiind verde albăstrui (Bleu des Causses, Roquefort).
Un aspect foarte important al brânzeturilor cu mucegai îl reprezintă conținutul ridicat de bacterii lactice, cu beneficii foarte mari pentru tubul digestiv. Brânzeturile consumate împreună cu probiotice contribuie la echilibrul florei tubului digestiv și în același timp stimulează sistemul imunitar de la nivelul intestinului subțire.
Penicilina este indicată în infecții cum ar fi: faringită, amigdalită, endocardită bacteriană, sifilis sau bronșită. Brânzeturile cu mucegai pot declanșa alergii; alături de parmezan, brie sau camembert, cele cu mucegai au un conținut ridicat de tiramină, substanță obținută în urma fermentației, și care determină alergii la penicilină.
Brânza, obținută prin închegarea laptelui de capră, vacă, oaie, bivoliță sau iac, conține o cantitate considerabilă de calciu și de grăsimi necesare organismului. Brânzeturile sunt importanți furnizori de minerale precum fosfor, calciu și sodiu, proteine și grăsimi, iar mucegaiul este un important antibiotic, penicilină naturală.