- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Roastul concurentului iUmor nu a fost unul obișnuit, ci a fost unul în limba română veche, trăgând astfel un semnal de alarmă cu privire la uitarea rădăcinilor noastre.
Jurații au fost impresionați de maniera în care Virgil Pop și-a scris textul și felul în care l-a interpretat pe înțeleptul cărturar. Concurentul iUmor a fost chiar o inspirație pentru jurați.
“Eu chiar mi-am dorit să fac o piesă în limba veche românească pe care eu o consider pierdută pentru mine”, mărturisește Cheloo.
Momentul concurentului iUmor care i-a uimit pe jurați
Amuzat fiind de faptul că Nechifor vorbește doar așa, în limba română veche, Mihai Bendeac l-a rugat să traducă câteva versuri moderne.
“Gucci e Gucci e Gucci, Balenciaghie voiesc a-ți lua veșminte scumpe, măcar că aproape despuiată te voiesc”, a spus concurentul iUmor.
După ce Virgil a tradus și câteva versuri d-ale lui Cheloo, juratul iUmor s-a bucurat nespus.
“Vă mulțumesc că ați apărut în viața mea infectă”, a exclamat Cheloo.
“Domnul, în mod responsabil, mi-a metamorfozat jegurile, că nu pot să numesc versuri chestiile alea, dar le-a tradus în limba uitată și pentru mine a fost un moment senzațional”, spune Cheloo.
Cine e Virgil Pop
Juraților, însă, nu le-a trecut nicio secundă prin minte că stau în fața unui om cu o carieră spectaculoasă în spate.
Virgil Pop, născut în 1974, este un cercetător român care a adus multe schimbări importante în felul în care e percepută România cu privire la spațiul cosmic.
Concurentul iUmor este singurul roman specializat în drept internațional spatial și comandantul primei expediții românești de simulare marțiană RoMars 2011 în Utah, SUA. El a obținut diploma de Doctorat la Universitatea din Glasgow.
Timp de doi ani, el a fost profesor universitar de engleză juridică la Universitatea Lille II din Franța. În 2011, a primit premiul I pentru cea mai bună lucrare și prezentare în cadrul Simpozionului Internațional pentru Reducerea Impactului și Explorarea Asteroizilor, la College Station, USA.
În prezent, Virgil Pop este cercetător științific la Agenția Spațială Română și este coordonatorul national delegat pentru Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic.
De asemenea, Virgil Pop este și autorul a două cărți cu teme cosmice, și anume, “Who Owns the Moon?: Extraterrestrial Aspects of Land and Mineral Resources Ownership” și “Unreal Estate – The Men who Sold the Moon”.