- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
La Rio de Janeiro, delegaţia României va miza pe 19 canotori, şase la băieţi şi 13 la fete, care vor concura la cinci probe. Dintre cei prezenţi în Brazilia, opt sportivi, patru la masculin şi patru la feminin, sunt foşti componenţi ai CSS Orşova. Antrenoarea care i-a format pe aceştia la malul Dunării, Mariana Maliş nu garantează că România va lua vreo medalie la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice, ţinând cont de tinereţea lotului naţional şi de condiţiile precare de pregătire din ţara noastră
"Nu pot spune dacă vom lua sau nu medalie la Rio de Janeiro. Chiar dacă avem cea mai numeroasă delegaţie din istoria participărilor României la Jocurile Olimpice la canotaj, va fi greu să prindem podiumul, fiindcă nu ne putem compara cu celelalte ţări, când vorbim de baza materială. Mai sunt şi alte aspecte, de altă natură. Chiar şi în aceste condiţii, ne-am calificat în 5, din totalul de 14 probe olimpice existente la canotaj, iar eu sunt mândră că foştii juniori de la CSS Orşova se regăsesc în patru dintre ambarcaţiunile care vor lua startul în Brazilia. Am mare încredere în foştii mei elevi şi simt că se vor califica toţi în finalele probelor respective. Mi-aş dori mult să ia o medalie. Totul e posibil", a declarat Mariana Maliş.
În urmă cu un an, în calitate de antrenor al lotului naţional feminin de juniori, olteanca Mariana Maliş a fost la Rio de Janeiro, cu prilejul Campionatului Mondial pentru juniori, unde elevele sale, de la CSS Orşova, Elena Logofătu şi Nicoleta Paşcanu, au cucerit argintul în probă de dublu vâsle.
Lotul României de canotaj la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro va fi format din: Vlad Dragoş Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc, Toader Gontaru şi Constantin Adam (în probă de patru rame fără cârmaci ), George Alexandru Palamariu şi Cristi Pârghie (dublu rame fără cârmaci), Laura Oprea, Mihaela Petrilă, Ioana Strungaru, Mădălina Bereş, Andreea Boghian, Adelina Boguş, Roxana Cogianu, Daniela Druncea şi Irina Dorneanu (8+1), Denişa Tîlvescu (rezervă), Elena Lavinia Târlea şi Laura Oprea (dublu rame fără cârmaci), Ionela Livia Lehaci şi Gianina Beleagă (dublu vâsle, categorie uşoară).
La precedenta participare de la Londra, în 2012, sportul nautic cu schif n-a izbutit însă nicio clasare pe podium, contraperformanţă care nu se mai întâmplase de la Jocurile Olimpice de la Munchen, din 1972.
JO 2016: Istoria torţei olimpice! Flacăra, de la conotaţii divine, până la cel mai puternic simbol al perfecţiunii... JO 2016: Câte bilete s-au vândut la Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro? Cât costă unul!...