Antena Căutare

Ce nu știai despre animalele din curtea ta

Dacă ești unul dintre fericiții români care stau la casă și ai o curte plină de animale domestice, trebuie să știi că aceste ființe care te înconjoară ascund numeroase secrete. Sigur nu te-ai gândit niciodată că, de exemplu, puii de găină țin țânțarii la distanță sau că pisicile pot să sară de cinci ori mai mult decât înălțimea lor.

Dacă ești unul dintre fericiții români care stau la casă și ai o curte plină de animale domestice, trebuie să știi că aceste ființe care te înconjoară ascund numeroase secrete. Sigur nu te-ai gândit niciodată că, de exemplu, puii de găină țin țânțarii la distanță sau că pisicile pot să sară de cinci ori mai mult decât înălțimea lor.

În plus, cercetătorii din mai multe țări ale Planetei au făcut de-a lungul timpului numeroase studii care au scos la iveală caracteristici uimtoare ale animalelor domestice care cresc în curțile oamenilor din întreaga lume.

Dacă printre activitățile tale gospodărești se numără animalele domestice pe care le crești și de care ai grijă zilnic și dacă ești în căutare de altele care să-ți însuflețească și mai mult curtea, îți prezentăm câteva lucruri inedite pe care sigur nu le știai despre ele.

Oile au capacittea de a recunoaște fețele oamenilor

Pare ciudat, dar dacă ești crescător de oi, n-ar trebui să te mire că mioarele tale se uită după tine. Aceste animale domestice au o capacitate mare de a reține și recunoaște figurile umane pe care le văd des. Concluzia vine în urma unui studiu realizat de cercetătorii britanici de la Universitatea din Cambridge.

Cum s-a făcut această descoperire? Oamenii de știință au luat câteva fotografii ale unor persoane celebre și au expus oile vreme de mai mult timp acestor figure. S-a constatat că în momentul în care animalele au fost puse în fața unor alte imagini, atât cu vedetele alese initial, cât și cu alte fețe străine, oile au reușit să identifice figurile familiare. Specialiștii în știință au numit această capacitate “recunoaștere facială” și au concluzionat că oile se aseamănă cu primatele.

Pisicile dorm două treimi din viață

E știut că pisicile sunt animale leneșe, iar faptul că felina ta doarme ore în șir în care pare că nici nu se mișcă, atunci trebuie să știi că aceasta este explicația științifică. Pisicile dorm mai mult de jumătate din viață, iar în medie, pe zi, din cele 24 de ore, cele mai active dorm doar 14, în timp ce cele cu adevărat leneșe pot petrece în somn și 18 ore. La un calcul simplu reiese că o pisică de nouă ani a stat trează doar trei.

Porcii domestici pot alerga cu maximum 6 km/h

Un alt animal domestic des întâlnit în gospodării este porcul. Despre cel mistreț, animal sălbatic ce trăiește în păduri, se știe că este un bun alergător, după pradă sau pentru a se ascunde de pericole. De cealaltă parte, porcii domestici sunt greu de urnit. Studiile arată că un porc “de coteț” nu poate să alerge cu mai mult de șase kilometri la oră.

Exista berbeci homosexuali

Știm, sună ciudat, dar asemenea oamenilor, oile sunt singurele specii care au preferințe sexuale pe viață, care nu se schimbă, pentru parteneri de același sex. Dacă animale cu comportament bisexual mai există, la berbecii domestici, un procent de 8% preferă alți masculi.

Explicația a fost găsită de un grup de cercetători ai Universității de Științe din Oregon, care au descoperit că există diferențe de ordin biologic între berbecii care preferă masculi și cei care preferă female, la nivelul zonei creierului care controlează reproducerea și care se numește în limbaj de specialitate hipotalamus.

Puii de găină țin țânțarii la distanță

Pe lângă ineditul informației, acest lucru poate deveni și extrem de util pentru noi, oamenii. Cei care au descoperit că puii de găină țin tânțarii la distanță sunt cercetătorii suedezi, într-un studio realizat în 2016, pe țânțarul purtător de malarie. Odată constatat faptul că insecta nu poate sta în preajma acelui miros specific pe care îl emană puii, oamenii de știință au creat o substanță realizată din pene care alungă cu succes tânțarii.

Așa că dacă obișnuiești să crești pui de găină și vrei să stai în curte, la aer, seara, poți să-i aduci lângă tine și vei scăpa, astfel, de grija insectelor sâcăitoare.

Cele mai frecvente boli la peștii de acvariu. Cum le recunoști... Care sunt cele mai frecvente boli la papagali. Cum le recunoști de la primele semne...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x