Căutare Live

Pădurarii au descoperit cadavrele unei femele și a puiului său. Două din cele trei girafe albe rămase pe lume au fost ucise de braconieri

Două girafe albe, superbe și extrem de rare au fost ucise de braconieri, în Kenya, au transmis activiștii de mediu, citați de BBC. Pădurarii au descoperit cadavrele girafelor, o femelă și puiul său, într-un sat din comitatul Garissa, în nord-estul Kenyei.

Gifară albă

O girafă albă, alături de puiul său, au fost descoperite moarte, marți, anunță administraţia parcului natural Ishaqbini Hirola Conservancy din Kenya.

Reprezentanții au declarat că cele două exemplare rare au fost ucise braconieri, lucru descoperit după ce acestea au părut să fi dispărut timp de două zile.

"Aceasta este o zi foarte tristă pentru comunitatea din Ijara şi din Kenya, în general. Suntem singura comunitate din lume care are în grijă girafe albe", a spus trist Mohammed Ahmednoor, managerul parcului, într-un comunicat de presă.

Citește și: Natura plânge!Urșii polari au recurs la canibalism, din cauza încălzirii globale și a lipsei de hrană

Braconierii nu au fost deocamdată identificați.

Culoarea albă a acestor girafe este cauzată de o mutație genetică rară numită leucism. Aceasta face ca celulele pielii să nu aibă pigmentare și este diferită de albinism, unde pigmentul numit melanină nu este produs deloc.

Cazuri de leucism au fost întâlnite în cadrul altor câtorva specii de animale. Girafele cu această mutație genetică au ochii de culoare închisă, în timp ce exemplarele care suferă de albinism au ochii de culoare roz.

Citește și: Un brăilean este căutat de poliție după ce a mâncat o gâscă protejată de lege și a împărțit-o cu câinele său. Polițiștii au ajuns la el urmărind cipul pe care îl avea implantat pasărea în coadă.

Girafele albe au fost depistate pentru prima dată în Kenya în martie 2016, la aproximativ două luni după ce au fost observate în statul vecin, Tanzania, iar știrea despre existența acestora s-a răspândit în întreaga lume după ce acestea au fost fotografiate în 2017.

Societatea responsabilă pentru protecția animalelor sălbatice din Kenya, Kenya Wildlife Society, a declarat că investighează uciderea girafelor.

Rezervația în care trăiau girafele este o zonă vastă, neîmprejmuită, în interiorul căreia există zone locuite de oameni.

Aproximativ 40% din populația de girafe a dispărut în ultimii 30 de ani, iar vânarea acestora pentru carne și piele continuă, potrivit Africa Wildlife Foundation.

În consecință, numărul girafelor a scăzut de la aproximativ 155.000 în 1985 la 97.000 în 2015, potrivit Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un...
Horoscopul zilei de 5 octombrie 2022. Gemenii trebuie să trăiască fără regrete. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 octombrie 2022 spune că Gemenii sunt genul de persoane care nu se uită...
Parteneri
Pui cu sos de ardei portughez, perfect pentru un prânz în familie
Catine.ro
Ultimele știri
x