Antena Căutare

Pisicile pot consuma ouă?

Este bine ca pisicile să mănânce ouă? La fel ca toate alimentele, pot avea avantaje și dezavantaje.

Pisicile pot consuma ouă?
Pisicile pot consuma ouă?

Tot mai mulți oameni includ alimente naturale în dieta pisicilor lor, dar pisicile pot mânca ouă în mod regulat? Să vedem ce beneficii oferă animalului nostru de companie și dacă există eventuale dezavantaje.

În primul rând, ar trebui să știm că pisicile sunt strict carnivore, de aceea nu este indicat să le oferim resturi de mâncare care nu intră în grupul produselor din carne. Acestea fiind spuse, ouăle sunt o sursă de nutrienți foarte frecventă în rândul pisicilor sălbatice, motiv pentru care sunt și pe gustul animalelor de companie.

Este bine ca pisicile să mănânce ouă?

Ouăle sunt o sursă primordială de proteine, în special albușul. Are foarte puțin zahăr și grăsimi saturate, deci nu va contribui la creșterea în greutate a animalului.

Consumul moderat al acestui aliment este foarte sănătos pentru orice felină și nu îi va crește colesterolul, contrar celor spuse în mai multe rânduri despre ouă. Ca în cazul oricărui aliment, excesul provoacă efecte negative, dar două sau trei ouă pe săptămână nu vor produce decât schimbări pozitive în dieta pisicii noastre.

În plus, pisicile cărora le plac ouăle vor aprecia această contribuție proteică, considerând-o un răsfăț care le scoate din monotonia hranei zilnice, lucru pe care orice animal îl primește.

Ce nutrienți oferă ouăle pisicilor?

După cum am menționat deja, cantitatea de aminoacizi esențiali pe care o conține un ou este foarte bună pentru sănătatea musculară a animalului, dar ouăle furnizează, de asemenea, mulți alți nutrienți de care au nevoie.

Printre cele mai importante sunt calciul, esențial în orice dietă pentru întărirea oaselor, fosforul, potasiul, zincul, sărurile minerale și fierul, precum și o multitudine de vitamine, precum A, B12, D, E și K. Cu o astfel de contribuție, animalul nostru de companie își va îmbunătăți performanța fizică. Ouăle vor fi foarte benefice dacă pisica face parte dintre acele exemplare lipsite vitalitate și aparent obosite.

În plus, sistemul său imunitar se va întări și va fi mai puțin predispusă la molipsirea cu diverse boli. În consecință, starea sa de spirit se va îmbunătăți, deoarece orice afecțiune îi schimbă radical caracterul.

În schimb, oul nu este un aliment complet pentru o pisică, așa că nu este indicat să fie transformat în substitut al hranei sale obișnuite, deoarece trebuie să ne asigurăm că pisicii nu lipsește niciunul dintre grupurile de nutrienți de care are nevoie.

Cel mai bine este să oferim pisicii un ou și să reducem puțin cantitatea de hrană din ziua în care îi oferim și altceva. Dacă nu, va crește cantitatea de calorii zilnice și asta ar putea fi o problemă pentru pisică, mai ales dacă face parte dintre cele nesterilizate, care sunt cele mai susceptibile la obezitate.

O altă îndoială frecventă este dacă ouăle trebuie administrate crude sau fierte. Răspunsul nu este clar 100%, deoarece, în principiu, niciuna dintre cele două opțiuni nu este rea pentru animal, dar gătitul alimentelor va avea întotdeauna un avantaj: va ucide bacterii precum E. Coli sau Salmonella.

Desigur, înainte de a include acest aliment în dieta sa, este indicat să îi dăm mai întâi o cantitate mică pentru a exclude posibile alergii. Dacă facem un mic test și totul merge bine, îi putem da mai mult. Nu este nevoie să ne facem griji în privința sistemului său digestiv, deoarece este unul dintre cele mai ușoare alimente de digerat și este potrivit chiar și pentru animalele sensibile.

În concluzie, la întrebarea dacă este bine ca pisicile să mănânce ouă, răspunsul este da, dar cu moderație, ca în cazul oricărui aliment pe care îl oferim animalului nostru de companie în afară de hrană. Acesta îi va oferi multe avantaje și este o resursă relativ ieftină pe care o va aprecia doar așa cum știe el: cu un tors minunat.

Ce hrană putem să-i oferim în mod constant pisicii? Hrană naturală super-premium pentru pisici de la Lenda.

Întrucât este o hrană care nu conține ingrediente modificate genetic, conservanți, cereale, coloranți artificiali, printre altele.

Pisica noastră va savura cu mare plăcere hrana plină de probiotice, cu ingrediente naturale de la fermele din Galicia, Spania.

Prin urmare, hrana naturală de la Lenda este soluția perfectă pentru sănătatea pisicilor noastre.

Articol susținut de Oblyo Digital Agency

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x