Antena Căutare

Tu speli corect blana câinelui? Iată greșelile care ar ți-ar putea omorî animalul de companie

Una dintre cele mai mari greșeli este aceea că folosești șampoane de copii pentru blana câinelui. Șampoanele de uz veterinar au formule perfect adaptate tipului de piele al animalelor, pH-ului lor. Șampoanele pentru copii, oricât de blânde ar putea fi, nu sunt adecvate pentru animalele de companie.

Tu speli corect blana câinelui? Iată greșelile care ar ți-ar putea omorî animalul de companie

Îți speli câinele la trei luni distanță

Toate sampoanele de uz veterinar au formule care nu modifica pH-ul pielii animalelor si nu degreseaza pielea decat atat cat este nevoie, deci nu au nici un fel de contraindicatii.

Animalele sanatoase, fara probleme dermatologice, se spala cu sampon obisnuit (de uz general), o data pe saptamana sau mai rar, in functie de necesitati: cand ploua si e noroi, cainele se murdareste mai mult; un mascul ‘pasionat’ de roti se freaca de ele ca sa le marcheze; un pui zapacit sau un adult de talie mica se murdareste oricand mai usor.

Îl dai cu pudră de talc ca să nu îl speli

Articolul continuă după reclamă

Pudra de talc nu curăță mizeria din blana, asa cum face un sampon. Ea doar ajuta firele de par sa stea rasfirate, mai ales la rasele care au fir moale si subtire sau subpar si, prin urmare, blana se impasleste

Sfaturi pentru o a oferi câinelui tău o viață plăcută

1.Plimbare

Pentru bunăstarea animalului tău, plimbările sunt pe primul loc. Fiind un animal sociabil, el simte nevoia de a întâlni alte fiinţe şi de a explora un teritoriu. Fie că trăieşte într-un apartament sau într-o casă, o simplă plimbare dedicată necesităţilor fiziologice în fiecare dimineaţă şi seară nu este suficientă, chiar dacă în timpul zilei câinele poate avea o curte la dispoziţia sa. Asigură-te că prietenul tău patruped stă suficient de mult timp la aer.

2.Urechile

În cazul câinilor, există două tipuri de urechi: lăsate și drepte. Urechile lăsate trebuie verificate mai des deoarece în cazul acestora, închiderea canalului auditiv de către pavilion nu permite aerisirea corespunzătoare a canalului. Curăţarea urechilor ar trebui să fie realizată în mod regulat. Urechile lăsate pot fi curățate o dată sau de două ori pe săptămână, iar urechile drepte la fiecare două săptămâni. Pentru a face acest lucru trebuie să folosești o soluție adecvată pentru curățarea urechilor câinelui. Vârful flaconului se poziționează ușor în interiorul canalului auditiv. Nu există niciun risc de perforare a timpanului, deoarece canalul este în formă de L.

Toarnă puțin lichid de curățare, îndepărtează flaconul şi masează baza urechii timp de 30 de secunde. În cele din urmă, șterge cu grijă canalul cu o bucată de material moale, din bumbac, sau cu o compresă sterilă, fără a o împinge în interior sau a lăsa în urmă reziduuri textile. Odată cu venirea primăverii, este recomandat să se radă partea interioară a urechilor lăsate, pentru a preveni ataşarea ciulinilor de interiorul lor.

3. Cavitatea bucală

În funcție de rasă, fie că sunt lăsate în jos sau nu, fălcile sale ar trebui să fie curate şi relativ ermetice. Trebuie să urmărești apariţia de fisuri sau pete roşii. Dinţii ar trebui să fie albi şi să aibă un nivel minim de tartru. Gingiile ar trebui să fie de culoare roz, însă orice linie roşie pe marginea dinţilor este patologică şi dezvăluie o inflamaţie dureroasă. Aceasta poate conduce la pierderea poftei de mâncare a câinelui, deoarece nu mai este capabil să apuce hrana sau s-o mestece.

4.Nasul

Câinele tău ar trebui să aibă nasul umed şi curat, în orice moment al zilei. Cu toate acestea, nasul poate deveni uscat în timpul somnului. El trebuie să fie din nou umed când cățelul se trezește. Prezența oricăror cruste, fisuri, scurgeri semnificative sau muco-purulente este un semn de îmbolnăvire și trebuie să fie cât mai curând examinat de medicul veterinar.

5. Ochii

Ochii animalului tău de companie ar trebui să fie luminoși şi umezi, cu membrane mucoase de culoare roz. La colţul interior nu trebuie să fie vizibilă nici o supurare. Ochii câinelui pot fi curăţaţi cu o soluţie pentru ochi. Pentru a face acest lucru, trebuie să ridici capul câinelui, să-i deschideţi pleoapa de sus şi să picuraţi câteva picături în ochi. Orice surplus de soluţie care se scurge poate fi înlăturat cu o compresă. Pentru a nu speria câinele, sticla trebuie apropiată dinspre spate.

Una dintre căţeluşele Cristinei Ţopescu a fost adoptată de o braşoveancă, după ce a stat în reabilitare la o dresoare di... "Cel mai singur câine al Marii Britanii!" A așteptat 500 de zile pentru a-și găsi o nouă casă, după ce stăpânu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x