Cum ne influențează sportul starea de bine și personalitatea?

Cornel Pantelin, campion la culturism și fitness, a explicat la Neatza cu Răzvan și Dani ce se întâmplă în corp atunci când faci sport.

Cum ne influențează sportul starea de bine și personalitatea

Sportul nu este recomandat doar pentru menținerea aspectului fizic, ci și pentru un psihic sănătos și o stare de bine și de încredere în noi.

Atunci când facem sport avem o formă fizică mult mai bună, iar asta ne dezvoltă încrederea de sine. Ne ajută atât pe plan profesional cât și pe plan personal. Având un aspect fizic mult mai plăcut, automat avem mai multă încredere în noi.

Un alt beneficiu pe care îl aduce sportul în viața noastră este acela de a ne impune un regim alimentar corect și sănătos.

Majoritatea persoanelor care fac sport își educă și stilul alimentar, mâncând mult mai sănătos și mai organizat, fără a sări peste mesele. De asemeni și hidratarea organismului va fi una corectă.

Citiți și

Atunci când facem sport obținem și beneficii mentale. În timpul exercițiilor fizice, organismul produce mai mulți hormoni care ne ajută să ne relaxăm, se reduce cortizolul din organism, acel hormon răspunzător cu starea de stres și ne vom simți mult mai relaxați, mai capacitivi și mult mai pozitivi.

De asemeni, vom dormi mult mai bine și vom fi automat mai odihniți.

Ultimele știri