Live acumFilm: Aventura in doi
Prime Time 20:50Observator Special

Sports Illustrated: Un manechin a pozat, în premieră, în hijab şi burkini

Halima Aden, manechin de origine americană şi somaleză, a pozat, pentru prima dată, în burkini pentru un număr special Sports Illustrated, consacrat costumelor de baie, potrivit BFM TV.

halima Aden

Halima Aden, manechin de origine americană şi somaleză, a pozat, pentru prima dată, în burkini pentru un număr special Sports Illustrated, consacrat costumelor de baie, potrivit BFM TV.

Cunoscută pentru fotografiile cu manechine în bikini, revista Sports Illustrated a decis anul acesta să prezinte pentru prima dată un top model în burkini şi cu hijab.

Halima Aden, în vârstă de 21 de ani, a avut onoarea de a apărea pe copertă, în ediţia dedicată costumelor de baie.

Aceste fotografii, care vor fi publicate pe 8 mai, sunt un nou semn de deschidere al revistei pentru femei şi pentru trupuri diferite. În 2015, Ashley Graham a devenit primul manechin de talie mare care a apărut pe coperta revistei. În 2018, Brenna Huckaby a fost prima femeie cu handicap care s-a lăsat fotografiată în paginile publicaţiei.

Fotografiile au fost realizate de fotograful Yu Tsai, pe o plajă din Kenya unde a copilărit Halima Aden într-un lagăr de refugiaţi ai ONU până la vârsta de 7 ani.

"Doamnelor, totul este posibil! A fi în Sports Illustrated mă depăşeşte complet. Este un mesaj adresat comunităţii şi lumii că femeile din toate colţurile lumii, de toate stilurile, de toate originile pot fi solidare şi celebre", a scris ea pe contul de Instagram.

"Credem că frumuseţea nu cunoaşte frontiere", a afirmat MJ Day, editor Sports Illustrated Swimsuit, care de altfel a spus că o admiră pe Halima pentru munca sa în calitate de ambasadoare Unicef.

Nu este pentru prima dată când Halima Aden face senzaţie. Ca adolescentă, ea a câştigat concursul de frumuseţe din liceul său, în Minnesota, purtând hijab.

În martie, Halima Aden a fost printre cele trei modele care au apărut pe coperta revistei Vogue Arabia, purtând hijabul.

Sursa: News.ro

Recomandari