Căutare Live

La ce temperatură trebuie să setezi aparatul de aer condiționat? Cum se face curatarea aparatului?

Aparatul de aer condiţionat face parte din categoria electrocasnicelor care nu mai lipsesc din apartamente sau casele românilor. Acesta aduce un confort sporit indiferent de sezon, întrucât este capabil să genereze atât aer rece, cât și aer cald. Totuși la ce temperatură trebuie setat aparatul de aer condiționat, atât pe perioada verii, cât și în plină iarnă?

Conform specialiștilor, corpul uman se poate adapta cu ușurință conditiilor din mediul exterior daca temperatura mentinuta în camera respectă anumite limite. Care trebuie să fie limitele? Între 25˚C și 28˚C, pentru funcția de răcire și de la 20˚C la 23˚C, pentru funcția de încălzire.

Sunt și cazuri extreme. De exemplu, dacă în casă sunt copii foarte mici, se recomandă ca aerul condiționat să fie setat la limita superioară de 28˚C.

Specialiștii atrag atenția că diferența de temperatura dintre spatiul interior si mediul exterior ar trebui sa fie în limita de 10˚- 15˚C pentru ca organismul să se poată adapta ușor la trecerea de la mediul exterior la cel interior.

Cum se curăță aparatul de aer condiționat?

Periodic, se impune igienizarea circuitului aparatului de aer condiționat. Aceasta este extrem de importantă deoarece circuitul aparatului este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

Curățarea se face foarte simplu, cu ajutorul unor spray-uri dezinfectante care se aplică atunci când aparatul este oprit și scos din priză pentru evitarea unor eventuale accidente. Specialiștii, recomandă scoaterea și curățarea filtrelor unității interioare, lucru care se face foarte ușor prin deschiderea capacului de protecție și scoaterea filtrelor. Acestea se vor spăla cu apă și diferite substanțe de curățat.

Cauți un aparat de aer condiționat? Pe redustore.ro toate sunt reduse considerabil!

5 sfaturi pentru ridicarea unui gard... De ce sa alegi gama de pesticide si insecticide de la Mesplant?...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri