Antena Căutare

Ce să pui în murături ca să nu se mai înmoaie niciodată! Care sunt ingredientele OBLIGATORII de care NU trebuie să uiți

Cum se pun muraturile ca sa nu se inmoaie. Ce ingrediente trebuie sa pui obligatoriu

În luna octombrie, tarabele din piețe te întâmpină cu toate legumele și fructele de sezon. Din moși strămoși, la începutul toamnei, se fac provizii pentru iarnă și primăvară, pentru a avea bunătățuri pe mesele fastuase ce urmează să sosească odată cu sărbătorile de iarnă. Astfel se pun pepeni mici la murat, gogoșari si castraveti la otet, suc de rosii, varză la murat și multe alte preparate pentru iarnă. Fiecare casă cu specificul ei, însă toată lumea se aprovizionează pentru iarnă.

Se spune că prima legumă murată a fost castravetele, cu vreo 2000 î.Hr, iar chinezii au fost cei care au conservat fructe pentru prima dată. Legenda spune că regina Egiptului, Cleopatra, își păstra tinerețea și frumusețea pentru ca era o mare consumatoare de murături. Iar Napoleon și-ar fi ajutat soldații să se mențină în putere tot cu ajutorul castraveților murați.

Aceste preparate, mai ales cele preparate în saramură, fara otet, acționează benefic asupra organismului uman, pe mai multe nivele, fiind indicate în prevenirea unor anumite tipuri de cancer. Prin conservare, ele își păstrează vitaminele și chiar dobândesc ceva mai multe proprietăți curative, spun unii specialiști. Așadar, consumate în cantități moderate, murăturile îmbunătațesc foarte mult digestia. Medicii ne sfătuiesc să le consumăm după o masă bogată în carne și grăsimi, astfel substanțele nocive să fie eliminate din corp pentru a nu fi resorbite. Mai mult decât atât, castraveții murați sunt foarte bogati în fibre care ajută procesul digestiv și luptă împotriva cancerului.

Pentru a prepara cele mai bune murături, tari și crocante trebuie să ții cont de următoarele secrete din bucătăria gospodinelor:
1. Sarea, un ingredient foarte important. Murăturile nu pot fi obținute cu orice tip de sare. În niciun caz nu trebuie să adaugi sare iodată, deoarece se vor strica. Cumpără sare gronjoasă, specială pentru murături.

2. Adaugă condimente. Condimentele nu au doar rolul de a da savoare murăturilor. Acestea împiedică bacteriile rele să se înmulțească și să atace murăturile. Este obligatoriu să adaugi hrean, usturoi, semințe de muștar și mărar uscat.

3. Atenție la borcan! Borcanul în care pui murăturile trebuie să fie curat și dezinfectat, iar capacul trebuie sa se închidă etanș. Altfel, riști ca murăturile tale să iasa moi sau chiar să se strice.

Spor la treabă tuturor gospodinelor! Spune-le rețeta și prietenelor tale!

Tu știai? Legătura dintre alimentație și depresie este una neașteptată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x