Taie caramelele inegal astfel incat fiecare sa isi aleaga o bucata pe masura preferintelor lui. Pentru un plus de efect, impacheteaza-le in celofan si da-le o nota de eleganta legandu-le cu o paglica argintie
2. Vodka cu merisoare
Poti folosi foarte bine orice fel de votca, deoarece merisoarele dau aroma dulce-acrisoara. Aceasta bautura se serveste cel mai bine in pahare mici tinute la rece sau cu apa minerala pentru un cocktail tip long drink.
3. Chutney condimentat de sfecla rosie si portocale
Un borcan plin cu ceva delicios este bine-venit cand exista in casa branzeturi sau mezeluri uscate, iar acest chutney viu colorat se potriveste de minune cu ele. Pentru un cadou special poti oferi un borcan din chutney impreuna cu o cutie de branza cu mucegai albastru si un pachet de biscuiti sarati.
4. Bisccotti cu fructe uscate
Uimeste-ti prietenii gurmanzi cu acesti biscuiti italienesti deliciosi. Pot fi serviti alaturi de cafeaua de dimineata, la brunch, la intalnirea cu fetele la ceai sau ca desert cu un vin dulce.
5. Omuleti din turta dulce
O bucurie pentru ochii si papilele gustative ale celor mari si mici. Poti orna si bradul cu aceste minunatii culinare. Trebuie doar sa faci o gaura mica prin figurina de turta dulce si sa treci o panglica rosie prin ea. Bucura-te chiar de dimineata culeg.
6. Bomboane spaniole cu smochine si migdale
Impacheteaza bomboanele cu smochine si migdale in celofan, apoi scrie o urare de Sarbatori pe o eticheta si lega-o cu o panglica. Aseza-le intr-o cutie de cadou impreuna cu biscuiti, branzeturi si vin de Porto.
7. Mini prajitura cu ciocolata
Aceste mici cadouri comestibile, preparate in casa, sunt inca o dovada ca lucrurile mici si simple sunt de mare efect. Prajiturile cu ciocolata aduc mereu bucurie si sunt preferate mai ales de copii. Asa ca rasfata-ti familia si prietenii cu u surpriza dulce.
8. Discuri din aluat cu fructe
Daca vrei sa le pregatesti dinainte si sa le coci doar atunci cand ai nevoie de ele, nu uita sa le dezgheti in frigider; de-abia apoi le lasi sa creasca si le dai cu glazura, inainte de a le baga in cuptor.
9. Arancello aromat
Tare, condimentat si dulce, acest lichior are la baza clasica bautura italiana Arancello. Este minunat servit imediat dupa preparare, cu gheata, dar va da si o aroma deosebita budincilor si inghetatei. In plus este usor de preparat, iar aspectul final ofera efectul wow dorit.
10. Florentini cu cirese si nuca de cocos
Reteta prezentata este o varianta simplu de facut a celei clasice, fara dificultatea modelarii in forma de stea sau a ungerii individuale cu ciocolata. In schimb, se pregateste un biscuit gigant din care se decupeaza formele. Cea mai buna parte e ca, la sfarsit, ramai cu bucatele mici pe care le poti rontai tu si cei care te-au ajutat la gatit.
Citeste si Good Food!
Foto: lifeofthepartyalways.blogspot.com