- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Condimentele cu care vom experimenta sunt cele folosite traditional in bucataria arabeasca, iar gatitul ‘cool' nu va fi in tehnica moleculara, ci in oala de facut gem a bunicii. Cat despre preocuparile pentru bio, local, sustenabil - ele vor ramane la fel de ‘trendy'.
Arome proaspete
Siropul de rodie si pasta de tamarind, ciocolata cu arome speciale (sare de mare, lamaie verde, piper), dukkah si sumac (folosite in sosuri si marinade) sunt aromele in trend. Daca sumacul se gaseste in orice magazin arabesc, dukkah apare mai mult in delicaterii.
Continut scazut de alcool
In strainatate au aparut deja multe vinuri al caror continut de alcool a fost scazut pana la 5%. Pentru cei care nu beau alcool deloc, oferta de racoritoare pentru adulti e in crestere (sucuri de fructe exotice, apa minerala cu diverse arome).
Gadget-uri retro
Gemurile si tocanitele pe care le facea bunica sunt din nou la moda, asa ca vom cauta oale sub presiune, cratite cu fundul gros si dispozitive de scos samburii din visine.
Rezistenta in timp
Filtrele de apa este un inlocuitor ieftin si ecologic al sticlelor de apa minerala. Cutite pentru o viata sunt o investitie foarte buna. Increderea in talentul tau de bucatar creste brusc atunci cand achizitionezi un "chef's knife".
Cuvinte cu rezonanta
Sustenabilitate - adoptata de branduri mari, de supermarketuri si de industria piscicola.
Comunitate - in orasele mari, apar multe bacanii sau magazine cu produse traditionale.
Mancarea ramasa - bucatelele de friptura sau cateva linguri de piure si branza rasa se pot transforma intr-o salata sau o frittata. Vanzarile pentru folie de aluminiu si de plastic sunt in crestere.
Dulciuri facute in casa
La fel de importante ca ingredientele folosite sunt accesorrile: cutii pentru biscuiti, piedestale pentru torturi, decoratii pentru muffins.
Uleiuri variate
S-au dus vremurile cand foloseam ulei de floarea-soarelui la orice mancare si ulei de masline in salate. Acum e la moda sa asezonezi cu ulei de nuci sau de dovleac, presat la rece, sa picuri ulei de masline cu aroma de mandarine peste clatite fierbinti si sa gatesti mancare indiana cu ulei de cocos.
Renunta la:
Gluten - faina fara gluten se gaseste la orice hipermarket.
Zahar - ciocolata si biscuitii fara zahar au succes la bolnavii de diabet, dar si la persoanele care tin dieta.
Lactoza - deseturile si laptele de soia sunt foarte cautate, si nu doar in perioada postului.
Culorile neon
Accesoriile si ustensilele in culori stridente iti inveselesc bucataria.
In meniul restaurantelor:
Supele-crema - hranitoare, cu arome variate (ghimbir, menta, nucsoara, sumac).
Fructele de mare - Homarii raman fideli restaurantelor scumpe, dar scoicile si crevetii se gasesc pana si in meniurile de take-away.
Painea productie proprie - gustoasa si fara E-uri, unsa cu unt moale; modul ideal de a-ti astepta comanda.
Citeste si Good Food!
FOTO: hepta.ro
FOTO! Gucci lanseaza o colectie de... BICICLETE!... Mamele bolnave de diabet risca sa nasca bebelusi dependenti de zahar...