1. Alege nuanta potrivita de ruj. In loc sa faci teste pe dosul mainii, e de preferat sa aplici un strat de ruj pe un deget si sa apropii degetul de fata, ca sa vezi daca te avantajeaza sau nu culoarea. Daca nu ai o oglinda la indemana, studiaza rujul de pe deget. Pielea de pe degete are o culoare foarte apropiata de cea a buzelor.
2. Umple ridurile fine de pe buze. Te enerveaza rujul care ti se increteste pe buze ca un acordeon ridicol? Aplica mai intai un balsam de buze - de tip „strugurel" -, depasind conturul natural. Balsamul va umple santurile fine si va tine rujul la locul lui.
3. Proportii perfecte. Frumusetea este data de echilibrul trasaturilor, de proportiile ideale. Un truc pentru a da iluzia de constructie armonioasa este sa iti desenezi sprancenele desavarsit. Un kit special te va ajuta in acest sens, daca nu vrei sa apelezi la o cosmeticiana care sa faca primul pas.
4. Impotriva ochilor obositi. Aplica o dara de fard alb sau nude pe arcada, imediat sub spranceana, si apoi estompeaza. Acest truc va ilumina fata si va crea efectul de gene si sprancene mai bogate si mai intunecate decat sunt in realitate, important pentru a combate impresia de pleoepe cazute sau ochi obositi.
5. Ochi mari si expresivi. Onduleaza genele cu un cleste special pentru intors si apoi aplica periuta de la mascara chiar la baza genelor, mergand incet inspre extremitati. Fa acelasi lucru si pe genele de jos, dupa ce ai trasat pe conjunctiva o dunga cu un creion dermatograf alb, iar ochii tai vor parea mult mai mari si mai luminosi.
6.Un mascara rezistent la apa, dar usor de dat jos. Ti se pare imposibil ? Aplica intai un prim strat de tus de gene obisnuit, abia apoi pe cel rezistent la apa. Astfel, tusul specializat se va cola de cel simplu, si nu de genele tale, deci nu vei mai da lupte grele cu demachiantul ca sa scapi de el.
7. Strategie inteligenta de ascuns defectele. O tencuiala substantiala pe chipul tau va arata mult mai rau decat ai fi aratat fara « paravan ». Ca sa eviti efectul artificial, dar sa ascunzi petele, copurile, pungile de sub ochi, ridurile, porii deschisi etc, aplica fond de ten numai pe zonele cheie - frunte, nas, barbie si pometi, intr-un strat subtire. Lasa restul pielii la vedere. Estompeaza cu pudra.
8. Cum aplici fardul. Cu degetul inelar. Indexul va apasa mult mai tare, incarcand prea mult cu fard sau lasand o dara prea precisa. Pentru pudra si fard de obraz foloseste pensule foarte bogate, rotunjite, si scutura intotdeauna surplusul.
9. Un chip luminos. Fiecare fata are zonele sale de umbra, care dau impresia de oboseala. Ca sa-ti descoperi propriile zone-pericol, zambeste-ti in oglinda. Vei vedea imediat portiuni ca cea de sub buza de jos sau din coltul intern al ochilor, pe care trebuie sa aplici putin fard de ochi alb sau nude, iar tenul se va lumina.
10. Minilifting instant. Aplica fardul incepand din capatul extrem superior al pometilor, de langa linia parului, in apropiere de tample. Mergi catre mijlocul fetei desenand cu pensula linii orizontale (nu diagonale, nu in jos) cu fard. Atunci cand fardul de obraz este mai inchis catre tample si mai deschis catre mijlocul pometilor, pari mult mai tanara. Incearca!
Citeste si Revista Felicia!
Foto: weddingmakeup.com