1. Daiquiri cu fructe de padure
Ingrediente:
- 175g de capsuni coapte sau 200g de zmeura (sau folositi un amestec de cate 100g din fiecare);
- aprox. 6 cuburi de gheata;
- sucul de la o jumatate de lamaie verde;
- 1 lingura suc de lamaie;
- 100ml de rom alb;
- feliute mici de lamaie verde, pentru servit.
Mod de preparare:
1. Daca folositi zmeura, pasati-o intai si apoi dati printr-o sita pentru eliminarea semintelor. Zdrobiti intr-un blender puternic o mana buna de gheata. Adaugati zmeura sau capsunile, plus sucul de lamaie si lamaie verde, peste rom. Amestecati cu blenderul in continuare si rasturnati imediat in pahare de cocktail racorite in prealabil. Ornati cu o felie de lamaie verde.
2. Cocktail cu vin si mirodenii
Ingrediente:
- 100g de zahar brun;
- 1 anason stelat;
- 1 baton de scortisoara;
- 4 cuisoare;
- 150ml de apa;
- 1 lamaie;
- 2 clementine;
- 150ml de lichior Cointreau;
- o sticla de 750ml de vin rosu.
Mod de preparare:
1. Amestecati intr-o tigaie 100g de zahar brun, 1 anason stelat, 1 baton de scortisoara, 4 cuisoare si 150ml de apa. Aduceti incet la punctul de fierbere, amestecand pana ce zaharul este dizolvat complet. Lasati la fiert doua minute, apoi rasturnati intr-o carafa mare si lasati la racorit.
2. Adaugati in carafa 1 lamaie si 2 clementine, ambele feliate subtire, impreuna cu 150ml de lichior Cointreau si o sticla de 750ml de vin rosu, de exemplu Beaujolais. Amestecati bine, apoi acoperiti recipientul si lasati la racorit pentru cel putin doua ore sau, daca se poate, peste noapte.
3. Serviti rece sau cu gheata, ornat cu fasii de coaja de portocala si cu anason stelat. Daca preferati sa serviti bautura calda, sariti peste etapa racoritului - pur si simplu incalziti amestecul, fara a-l fierbe insa, si turnati in pahare termorezistente.
3. Coctail cu piure de pere, suc de merisor si scortisoara
Ingrediente:
- 2 pere bine coapte, fara coaja, cu cotorul scos;
- 100ml suc de merisor;
- 2 lingurite scortisoara macinata;
- 1 sticla de vin spumant alb sau rose;
Mod de preparare:
1. Perele se paseaza intr-un blender pana se obtine o pasta fina. Se pune aceasta pasta intr-un vas adanc si se stropeste imediat cu suc de merisor pentru a opri oxidarea piureului de pere.
2. Cand sosesc oaspetii, se pun cateva lingurite de piure pe fundul paharelor de sampanie si se umple apoi paharul cu vin spumant foarte rece. Se serveste imediat, dupa care se pot reumple paharele, desigur cu piure proaspat pe fundul paharelor.
Citeste si Good Food!
VIDEO! Reduceri de revelion in Bulgaria... Cum sa te machiezi ca Angelina Jolie...