Astfel, este timpul sa nu mai ignoram sanatatea scalpului, sa spalam parul ori de cate ori acesta are nevoie, nicidecum zilnic, sa renuntam la placa de intins parul si sa ii redam acestuia libertatea, fara a-l strange puternic cu elastice.
Ignorarea sanatatii scalpului
Sanatatea parului inseamna ingrijire complexa, de la scalp si pana la varful firului de par. Din pacate, omitem ingrijirea scalpului.
Este nevoie de revigorare, iar cea mai buna metoda de tonifiere a radacinii parului si de imbunatatire a circulatiei sangvine este masajul. Cele mai indicate in acest scop sunt uleiurile esentiale. Cele din portocale sau lamaie au un efect tonic si energizant, care previn, in acelasi timp, si caderea parului.
Sfat: realizeaza un masaj circular asupra scalpului atunci cand samponezi parul.
Spalarea zilnica pe cap
Spalarea zilnica a parului sensibilizeaza radacina si il face sa cada tot mai mult. Desi spalarea zilnica te scapa de neplacuta senzatie de par uleios, este posibil ca efectul secundar sa fie chiar o ingrasare accentuata a scalpului, mai ales daca folosesti un sampon agresiv, care usuca pielea. In cazul parului foarte gras care necesita spalare zilnica, se va folosi un sampon pentru uz frecvent. Rolul acestuia este de a proteja parul si scalpul de deshidratarea excesiva.
Sfat: Spala-ti parul atunci cand simti ca incepe sa se ingrase si nu uita sa folosesti samponul potrivit tipului tau de par.
Indreptarea parului cu placa
Chiar daca ti se pare ca placa de intins parul devine prietena ta cea mai buna atunci cand iti doresti un par drept, ar trebui sa stii ca lucrurile nu stau chiar asa. Pentru ca aceasta afecteaza intr-o proportie foarte mare cheratina. Distrugerea cheratinei se produce din cauza temperaturii ridicate, ceea ce atrage dupa sine pierderea fermitatii si a supletii parului. Utilizarea frecventa a placii de intins parul provoaca fenomenul nedorit de subtiere a firului de par.
Sfat: Daca nu renuntati la placa, aplicati masti hidratante, fie preparate in casa, fie dintre cele care se gasesc in comert. Prin aplicarea acestora se asigura o rezistenta mai mare a firului de par la temperaturile ridicate la care urmeaza sa fie coafat.
Strangerea parului cu elastice
Obiceiul de a-ti strange parul foarte tare cu elastice, zi de zi, poate afecta radacina firului de par. Astfel, parul tau devine fragil si se rupe mult mai usor.
Sfat: nu iti prinde niciodata parul atunci cand dormi. Il poti impleti, dar evita folosirea elasticelor de par. Acestea exercita presiune asupra firului de par, deteriorandu-l. Este indicat sa renunti pe cat de mult posibil la elasticele de par. Si parul tau are nevoie de libertate!
Citeste jurnalul.ro