Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Afla cum se pastreaza corect untul!

In restaurante, normele de igiena cer ca alimentele sa fie impartie in categorii si refrigerate conform acestora. Exista frigidere pentru preparate din carne, pentru lactate si pentru fructe si legume. Cum acasa nu ne putem permite acest lux, este necesar sa stim cum se pastreza corect alimentele pentru a nu imprumuta mirosuri si bacterii, dar mai ales pentru a nu se degrada rapid.

galben deschis

Fiind un produs lactat, untul are proprietatea de a absorbi toate mirosurile din frigider. Nu e foarte placut sa patesti asa ceva, mai ales cand ai chef sa faci prajituri. In plus si aspectul se modifica, iar gustul devine ranced.

Ideal, untul se pastreaza in frigider intr-un vas inchis cu capac (untiera). Poti folosi untiera si pentru servirea untului. Chiar si pentru mesele cu pretentii exista astfel de accesorii foarte elegante.

Daca ai cumparat mai mult unt deodata, pastreaza in untiera doar ce vei folosi in perioada apropiata, iar restul poti congela.

Ai nevoie de niste hartie cerata in care vei impacheta untul si niste pungute speciale pentru congelator. Acestea nu vor permite lipirea de suprafetele congelatorului sau de alte alimente congelate.

In congelator untul poate fi tinut chiar si 6 luni, iar in frigider, pastrat corespunzator, se mentine 2 saptamani.

Citeste si alte articole si retete interesante pe GoodFood!

FOTO: hepta.ro

Recomandari