Cel putin asa credem Insa, uneori este posibil sa apara infectii care necesita tratament prelungit sau reactii alergice ce pot fi serioase, uneori chiar fatale. In alte situatii, mult mai rare, insectele pot transmite boli grave.
Cele mai periculoase insecte
Atunci cand o insecta inteapa injecteaza venin sau alte substante ori bacterii in pielea copilului. Intepaturile albinelor, viespilor, furnicilor si ale unor paianjeni sunt de obicei cele mai periculoase, iar cele ale tantarilor, puricilor, capuselor, mustelor, paianjenilor pot da nastere si ele unor reactii alergice. In general, putini copii dezvolta reactii extreme la veninul insectelor, iar severitatea reactiilor alergice depinde de sensibilitatea pielii.
Simptomele unei infectii
Parintele trebuie sa fie atent la simptome precum febra, eruptiile pe piele, puncte rosii, dureri ale articulatiilor, glande inflamate. Cele mai multe simptome se manifesta insa prin transpiratie abundenta si senzatii de mancarime ori usturime. Copiii nu trebuie sa se scarpine deoarece pot ramane cu cicatrici. Simptome extrem de severe: anafilaxia este o reactie a organismului ce se manifesta prin respiratie suieratoare sau greoaie, socuri sau pierderea constiintei. In aceste situatii, copilul trebuie transportat imediat la spital ori solicitata o ambulanta.
Cateva masuri de preventie
Copiii trebuie invatati sa nu provoace insectele si sa nu alerge sau sa faca miscari bruste in preajma lor.
Hainele cu motive florale sunt de evitat pentru ca pot atrage insectele.
Sunt de evitat produsele de ingrijire parfumate pentru copil, deoarece mirosul lor poate atrage insectele.
Atat cat este posibil, tinand cont de temperatura de afara, trebuie acoperit corpul copilului atunci merge in locuri in care sunt insecte.
Citeste si Revista Felicia
sursa foto: epa.gov
Magia machiajului natural... Povestea hartiei din coji de ceapa...