Ești proaspăt părinte și ești atât de entuziasmat încât îți dorești să îi amenajezi camera bebelușului cât mai extravagant, cu piese de mobilier și accesorii colorate. Însa, dincolo de latura estetica, materialele și produsele alese pentru camera copilului trebuie să fie practice și folositoare pentru cât mai mult timp. Din punct de vedere al mobilierului, dar și a accesoriilor, din camera copilului nu trebuie să lipsească următoarele produse.
Dormitorul copilului este camera care îi va folosi până la vârsta adolescenței, așa că produsele trebuie alese astfel încât să fie adaptate în funcție de nevoi, pentru a fi cât mai eficiente și de ajutor pe termen lung.
Patul. Trebuie ales un produs care își ajustează înălțimea saltelei, dar și suprafața totală a patului, astfel încât să fie folosit cât mai mulți ani la rând. În felul acesta se schimbă doar salteaua în momentul în care copilul crește. Ca și opțiuni, sunt disponibile paturile din lemn și paturile din fier. Încearcă să cumperi mobilier modular, care îți permite să îl muți ușor dintr-o parte în alta.
Spațiul de depozitare. Cu cât copilul crește, cu atât va avea nevoie de mai multe haine, încălțăminte și accesorii. Alege încă din momentul amenajării un sifonier care să aibă suficiente sertare, rafturi și suporturi pentru umerașe, pentru a face o investiție pe termen lung. Alege un model practic, căruia să îi poți schimba înfățișarea peste ani, dacă nu îți mai place. Îl poți revopsi, îi poți lipi autocolant sau îl poți personaliza cu diferite accesorii hand made speciale pentru mobilier.
Fotoliu puf. Este accesoriul care poate fi folosit fără nicio restricție în camera copilului. Este potrivit pentru copiii cu vârsta de 2 ani, dar și pentru adolescenți, adulți, bătrâni. Fotoliile din puf asigură confort și se potrivesc în orice încăpere datorită huselor de protecție care pot fi schimbate foarte ușor. Poți găsi produse pe care să le personalizezi, dacă vrei să îți amenajezi casa cu un model unic de fotoliu puf de pe fabricadepufi.ro. Materialul fotoliilor este impermeabil, rezistent la ultraviolete și are un sistem de închidere cu auto blocare, ceea ce limitează accesul copiilor la materialul din interior.
Accesorii. Nu aglomera camera copilului cu prea multe jucării sau obiecte nefolositoare. Copiii cresc foarte repede și la fel de repede își schimbă și gusturile. Nu investi în obiecte care se pot demoda repede și nici nu alege produse doar pentru că îți plac ție, ca și părinte. Alege o veioză sau un lampadar care îi vor fi utile mult timp, un covor practic, fără o tematică anume și poate doar atunci când este mult prea mic, un model de tapet, care ulterior poate fi detașat de pe perete.
Din punct de vedere cromatic, alege culori complementare, care să nu aglomereze spațiul, din punct de vedere vizual. Adoptă culori deschise, atât pentru pereți, cât și pentru draperii, perdele, mobilier, așternuturi pentru pat. Dacă este camera unei fetițe, nu înseamnă că trebuie să fie plină de roz, sau de albastru în cazul în care vorbim despre camera unui băiețel.
Rugăciunea către Sfântul Iuda, ruda Domnului, face minuni pentru cei fără speranță... Cele mai importante beneficii ale acoperișului verde!...