Ce trebuie să cumpere nașii de botez?

Botezul unui nou-născut reprezintă un motiv de bucurie nespusă și este un eveniment plin de însemnătate și emoție, pentru toți cei prezenți. În această zi părinții, alături de nași și de preoți, îl dedică pe micuț Divinității, astfel încât acesta să fie protejat și ocrotit de greutăți de-a lungul vieții. Dincolo de a fi o zi cu adevărat minunată, botezul este și un eveniment consumator de resurse, deoarece fiecare dintre persoanele participante își au un rol foarte bine definit. Alături de părinți, nașii au un aport foarte mare în ceea ce privește buna desfășurare a botezului, ei fiind cei care se vor ocupa de achiziționarea majorității obiectelor necesare în timpul acestuia.

Botezul unui nou-născut reprezintă un motiv de bucurie nespusă și este un eveniment plin de însemnătate și emoție, pentru toți cei prezenți. În această zi părinții, alături de nași și de preoți, îl dedică pe micuț Divinității, astfel încât acesta să fie protejat și ocrotit de greutăți de-a lungul vieții. Dincolo de a fi o zi cu adevărat minunată, botezul este și un eveniment consumator de resurse, deoarece fiecare dintre persoanele participante își au un rol foarte bine definit.

Alături de părinți, nașii au un aport foarte mare în ceea ce privește buna desfășurare a botezului, ei fiind cei care se vor ocupa de achiziționarea majorității obiectelor necesare în timpul acestuia.

Ce trebuie să cumpere nașii de botez?

Nașii reprezintă viitorii părinți spirituali ai copilului și din acest motiv ei sunt însărcinați cu destul de multe achiziții aferente zilei botezului. Ei sunt cei care se ocupă de achiziționarea de lumânări de botez, decorate în funcție de sexul copilului. Gama de lumânări botez ieftine este destul de mare, deoarece în ultimii ani și acest domeniu s-a adaptat cerințelor estetice impuse. Astăzi putem găsi o varietate foarte mare de lumânări de botez, decorate cu personaje de basm, cu materiale delicate și uneori chiar personalizate. Fluturașii, floricelele, coronițele, inimioarele sau alte tipuri de decorațiuni similare, își găsesc locul pe lumânările de botez ce vor arde în timpul slujbei oficiate de preot.Acest lucru le face perfecte pentru a constitui o veritabilă amintire a unor momente minunate, pline de însemnătate spirituală.

Tot nașii de botez (în special nașa de botez) sunt responsabili și de achiziționarea trusoului bebelușului. În acest sens, ei vor trebui să cumpere un set de hăinuțe necesare copilului, respectând sau nu o anumită tematică. Din ce în ce mai multe persoane aleg să ilustreze momentul botezului cu ținute în același ton, transformând astfel petrecerea în adevărate baluri pentru prinți și prințese. Acest lucru este avantajos deoarece și oaspeții sunt mulțumiți de idee, iar aceasta rămâne în memoria lor pentru toată viața. Hăinuțele pentru bebeluș pot fi achiziționate separat, sau în seturi gata realizate, trusoul acesta reprezentând de fapt primele hăinuțe pe care micuțul creștinat le va purta imediat după efectuarea băiței sfinte.

Tot nașii se ocupă și de achiziționarea produselor necesare în timpul botezului efectiv. Pânza de mir, sticluța de mir, iconițele și cruciulițele pentru invitați reprezintă lucruri pe care nașii trebuie șă le aibă în vedere. Pânza de mir se presupune că ar trebui să fie netivită, respectând în acest fel un simbol și anume nașterea Mântuitorului în condiții simple, nedemne de un rege și anume într-o iesle murdară. Aceste lucruri au menirea de a atrage atenția asupra faptului că umanitatea de fapt nu constă în condiții și în lux, ci în lucrurile mărunte și simple.

Dincolo de aspectele financiare, nașii de botez reprezintă persoanele care țin în brațe copiii ce urmează a fi botezați în acea zi. Ei sunt cei care rostesc Crezul ca simbol al credinței, ca încredere supremă în Divinitate. Renunțarea la păcat, în prezența tuturor, reprezintă noul început alături de micuțul ce urmează a fi creștinat. Lumânarea de botez care arde pe parcursul slujbei reprezintă lumina și strălucirea momentului, iar lumânarea va putea fi folosită și ulterior.

Botezul este un moment special, probabil în egală măsură de încărcat emoțional ca și taina cununiei. Organizarea unei astfel de zile nu este facilă și poate că pe alocuri poate fi și ușor costisitoare, însă ea își merită cu prisosință eforturile. Ziua poate că este obositoare și plină de provocări, însă dacă te ocupi din timp de achiziționarea lucrurilor necesare, atunci tot ce vei mai avea de făcut este să te simți bine și să te bucuri de moment.

Foto: Pixabay.com

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri