Antena Căutare

Cei mai daunatori trei indulcitori alimentari pe care ii ai in bucatarie

Toata lumea stie deja ca un consum prea mare de zahar nu este bun pentru sanatate. Zaharul poate fi inlocuit de indulcitori, insa si unii dintre cei care se regasesc in bucataria oricui fac rau organismului.

Portalul Rodale a identificat cativa dintre cei mai periculosi indulcitori care te pot imbolnavi chiar si de cancer.

1.Aspartanul. Este un indulcitor artificial care se gaseste in sucurile dietetice si produsele alimentare cu putine calorii. Persoanele care consuma alimente indulcite cu aspartan sufera de dureri de cap si au o stare generala de sanatate alterata.

2.Nectarul de agave. Acest indulcitor contine fructoza in proportie de pana la 90%. Nivelul crescut de fructoza afecteaza functionarea ficatului, care il transforma in trigliceride, crescand astfel riscul de a face infarct. Fructoza din nectarul de agave se depune ca si grasime in jurul ficatului si poate duce la diabet.

3.Siropul de porumb. A fost introdus pe piata in urma cu 30 de ani si se gaseste in paine, iaurturi, ketchup sau sosuri pentru salate. Siropul de porumb se poate depune si el ca si grasime in jurul ficatului.

Foto: hepta.ro

Vezi sindromul care transforma o tanara intr-un bebelus... VIDEO! Un bebelus invata de la cainele sau cum sa mestece!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x