Cum sa iti cresti respectul de sine

Atunci cand avem prea putin respect fata de noi insine, ne confruntam cu multe alte probleme in viata noastra amoroasa, in cariera, in relatiile cu familia si prietenii si nu in ultimul rand putem avea conflicte chiar si cu noi insine. Un respect de sine mare, pe de alta parte, presupune incredere in fortele proprii, capacitatea de a rezolva orice, oricand si in general senzatia ca poti muta si muntii din loc. Deci, cu cat te placi mai mult, cu atat transmiti asta si celor din jur, care si ei, la randul lor, vor capata incredere in tine. Cu cat o sa crezi mai mult in tine, cu atat totul poate deveni mai usor de infaptuit.

Este binecunoscut faptul ca exista metode care ne ajuta sa ne imbunatim considerabil nivelul respectului de sine; in fond, sa nu uitam ca cea mai importanta relatie o avem inainte de toate cu noi insine.

Expresia "respect de sine" e folosita cu frecventa mare in limbajul nostru comun de zi cu zi. Marea majoritate crede ca "respect de sine" e sinonim cu "incredere in sine". Desigur, increderea in sine e parte importanta a respectului de sine; totusi, respectul de sine reprezinta mult mai mult decat atat. De exemplu, exista foarte multe persoane care au incredere in ele insele, si totusi au un nivel foarte scazut al respectului de sine. De fapt, multe persoane publice se inscriu in categoria asta, cel mai adesea actorii, comediantii sau cantaretii care stralucesc pe scena, dar care se simt lipisiti de siguranta in spatele ei.

Exista cateva metode de imbunatatire a nivelului respectului de sine. Primul pas este, bineinteles, acela de a recunoaste ca te confrunti cu aceasta problema si ca oricum nu esti singurul care trece prin asa ceva. Exista foarte multi altii care au aceeasi problema ca tine. Apoi, nu uita ca esti o persoana foarte importanta si esti parte a societatii in care traiesti. Si ai tot dreptul din lume sa duci o viata fericita, exact asa cum ai visat. Un alt lucru pe care nu trebuie sa-l uiti este ca toata lumea greseste. Nimeni nu-i perfect! Totul e sa avem intelepciunea sa invatam din greselile noastre. Si avem dreptul sa ne respectam pe noi insine asa cum ii respectam si pe cei din jurul nostru. Iata ce trebuie sa faci:

1. Tehnica celor 10 minute: timp de 10 minute pe zi

Oricand vrei tu, stai jos si relaxeaza-te total, fara sa faci absolut nimic. Tehnica in cauza ajuta la cresterea nivelului increderii in sine si s-a dovedit functionala in cazul multor persoane.

2. Pune accent pe partea pozitiva a lucrurilor

Daca esti genul de persoana care trece imediat peste erorile proprii, asigura-te ca o faci dintr-un singur motiv: ca sa iei partea buna, invatand din propriile greseli si sa nu le mai repeti pe viitor.

3. Fa o lista cu 50 de lucruri care-ti plac la tine

Nu uita s-o citesti zilnic. Te va ajuta mai mult decat crezi!

Citeste si Sfatul Parintilor

FOTO: datingrelationship-advice.blogspot.com

Parteneri
Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry. Ce sarcini va avea de acum Ducesa de Cambridge
De când Meghan Markle și Prințul Harry s-au retras din viața Familiei Regale Britanice, anumite sarcini au rămas nerezolvate. În acest context, Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry și va duce mai departe munca acestuia. De când Ducii de Sussex s-au retras, zvonurile privind rolurile lor în treburile organizatorice au fost intens discutate.
Catine.ro
Ultimele știri