Cum să te protejezi de caniculă. 12 reguli esențiale

 

Meteorologii au anunțat vreme caniculară pentru România în următoarea perioadă. Dat fiind faptul că este o prblemă cu care toată lumea se confruntă pe timpul verii, ne-am gândit să vă prezentăm 12 reguli esențiale pentru a te proteja de caniculă.

Ce este canicula?

Canicula este un efect al încălzirii globale și apare atunci când temperaturile cresc, peste limitele normale, cu 10 unități.

Care sunt efectale caniculei?

Disconfortul termic accentuat este urmat de stările de leșin, amețelile, grețurile, durerile de cap, crampele musculare sau bătăile cardiac accelerate.

Citește și: Aerul condiţionat, indispensabil pe timp de caniculă, poate face mai mult rău decât bine. Cum trebuie folosit

Cum ne protejam de caniculă

1. Poartă haine ușoare, răcoroase, în culori deschise, care acoperă cât mai mult din suprafața pielii.

2. Protejează faţa şi capul purtând o pălărie cu boruri largi.

3. Poartă ochelari de soare cu protecție solară.

4.  Beți zilnic intre 1,5 - 2 litri de lichide, fără a astepta să apară senzatia de sete.

5. Evitați băuturile cu continut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice. Evitați băuturile alcoolice deoarece scade capacitatea corpuluide a lupta împotriva temperaturilor caniculare.

6. O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca un pahar de apă.

7. De evitat alimentele cu conţinut sporit de grăsimi, în special de origine animală.

8. Este bine ca pe parcursul zilei faceti mai multe dușuri calduțe, fără a vă șterge de apă cu prosopul. Acest proces o să vă hidrateze pielea.

9. Acoperă ferestrele în care bate soarele dimineaţa sau după amiaza cu draperii, jaluzele, obloane. 

10. Un alt truc pentru a scăpa de căldura din casă este să montezi temporar, între ferestre şi perdele, un sistem de reflectare a căldurii (exemplu: folie de aluminiu).

11. Evită să ieși din casă între orele 11:00-18:00.

12. Nu uita să alternezi perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenți de aer.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI