Antena Căutare

De ce stătea Prințesa Diana pe vine de fiecare dată când vorbea cu un copil. Detaliul pe care nu mulți îl cunosc

Prințesa Diana a fost prima membră a Familiei Regale Britanice care "s-a coborât" la nivelul copiilor pe care îi întâlnea. Spre deosebire de ea, alții pur și simplu se aplecau și se uitau la micuți. Explicația acestui gest este cel puțin interesantă.

colaj cu printesa diana care sta pe vine si este luata in brate de niste copii si printesa diana singura facand cu mana la camera Galerie
Prințesa Diana stătea pe vine în fața copiilor, iar gestul ei are câteva explicații simple | Getty

Când lucra ca educatoare la o școală Montessori din Londra, Prințesa Diana a aflat că, stând pe vine și privind în ochii unui copil în timp ce vorbești cu el, îl faci pe acesta să se simtă în siguranță.

Acest truc la care au început să apeleze ulterior mai multe mame și mai mulți tați din Monarhia Britanică îi poate ajuta pe toți părinții să creeze o conexiune aparte cu un copil și să îi transmită mesaje de încredere prin comunicarea non-verbală.

Iată de ce stătea Prințesa Inimilor pe vine când cunoștea copii la evenimentele oficiale la care trebuia să participe.

Prințesa Diana avea o relație specială cu cei mici și îi trata mereu cu atenție pe copiii pe care îi întâlnea

Articolul continuă după reclamă

Nu mulți știu, însă pe vremea când era doar Diana Spencer, Lady Di a lucrat într-o grădiniță Montessori. Acolo a învățat câteva trucuri care au ajutat-o ulterior să-și ducă la bun sfârșit îndatorile regale oficiale.

Unul din cele mai frecvente gesturi ale Prințesei era să stea pe vine în preajma copiilor care îi dăruiau flori sau voiau să facă cunoștință cu ea. Iata de ce proceda așa:

1. Gestul îi ajută pe copii să se simtă importanți

Coborârea la nivelul copilului îl ajută pe cel mic să se simtă important. Acest gest îi transmite mesajul că adultul este pe deplin implicat în ceea ce îi transmite. Potrivit specialiștilor Montessori, a îngenunchia pentru a vorbi cu un copil îl face să simtă că e respectat și că se ține cont de ce are de spus.

Citește și: Ce sumă a moștenit Prințul Harry de la mama sa, de fapt. Averea extraordinară lăsată de Diana fiului mic

2. Gestul îl face să se simtă în siguranță

Când un adult se uită de sus la un copil sau doar își îndoaie puțin genunchii, cel mic se poate simți intimidat. Stabilirea contactului vizual și folosirea întregului corp în comunicare arată respect.

3. Gestul atrage atenția copilului

Atragerea atenției unui copil poate părea uneori imposibilă. Când un adult stă în genunchi până la nivelul celui mic, acesta îi poate vedea ochii, limba și buzele. Mimca îi transmite informații chiar înainte de a începe conversația.

Citește și: Toți o știu pe Diana, Prințesa Inimilor, dar puțini i-au văzut nepoatele superbe. Cum arată Amelia și Eliza Spencer la 28 de ani

4. Gestul îi ajută pe adulți să îi înțeleagă mai bine pe copii

Stând la nivelul ochilor copilului îi permite unui om mare să vadă ce vede și micuțul. Experimentarea lucrurilor din perspectiva lui oferă o mai bună înțelegere a modului în care năzdrăvanul percepe lumea.

(P) Cele mai ieftine scaune auto pentru copii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x