Antena Căutare

Rebecca Roberts a rămas însărcinată în timp ce era deja însărcinată. Al doilea copil a fost văzut pe ecografie târziu. Fenomen rar

Un caz incredibil de rar a avut loc în Anglia, Rebecca Roberts a rămas însărcinată cu un al doilea copil după ce era deja însărcinată. Această situație medicală este denumită de specialiști drept "superfetație" și are ca rezultat o nouă sarcină în timpul unei sarcini inițiale. Care sunt cauzele și cum se produce un astfel de fenomen medical

Rebecca Roberts, femeia care a rămas însărcinată după ce era deja însărcinată

shutterstock

Rebecca Roberts și partenerul ei s-au luptat cu infertilitatea mai mult de un an, iar atunci când au obținut un rezultat pozitiv al testului de sarcină au fost mai mult decât bucuroși. La primele ecografii când sarcina s-a constatat, medicul i-a informat că urmează să aducă pe lume un băiețel.

În vârstă de 39 de ani, Rebecca locuiește în Wiltshire, Anglia, acolo unde și-a format o femilie împlinită. Entuziasmul ei sa transformat brusc într-un șoc la cinci săptămâni după primele investigații. La ecografia cu ultrasunete medicul a constatat existența unui al doilea copil în pândecul mamei, mult mai puțin devolat decât primul.

Rebecca a crezut că poate fi vorba de gemeni, însă investigațiile au arătat că este vorba, de fapt, de superfetație,un fenomen rar în care o femeie care este deja însărcinată concepe un alt copil în același timp, potrivit washingtonpost.com.

Cum se explică fenomenul rar al superfetației

Fenomenul extrem de rar prin care o femeie rămâne însărcinată, având deja o sarcină, poartă numele de superfetație și se poate întâmpla atunci când ovulația are loc de două ori în aceeași lună în care femeia a conceput copilul.

Citește și: Gabriela Prisăcariu, iubita lui Dani Oțil, este însărcinată! Prima poză cu burtica de graviduță

De obicei, atunci când o femeie rămâne gravidă, se declanșează mai multe procese biologice care o împiedică să rămână însărcinată a doua oară în timpul aceleași sarcini: corpul ei eliberează hormoni care opresc ovulația (eliberarea unui ovul din ovare), potrivit livescience.com.

Dar atunci când are loc superfetația, o femeie continuă să ovuleze și după ce rămâne gravidă, iar ovarele ei eliberează un alt ovul care este apoi fertilizat, rezultând o a doua sarcină. Este important să rețineți că, odată cu superfetația, cei doi fetați au vârste gestaționale diferite, de obicei la doar câteva săptămâni. Acest lucru este diferit de gemenii fraterni, în care două ovule sunt fertilizate în același timp, iar copiii au aceeași vârstă gestațională.

Citește și: Femeia care a rămas însărcinată în timp ce era deja însărcinată. Explicația medicilor despre acest fenomen foarte rar

În anul 2017 a avut loc un caz asemănător, potrivit livescience.com, când o femeie din California a rămas însărcinată în timp ce era deja însărcinată. În vârstă de 31 de ani pe atunci, Jessica Allen, a fost de acord să devină mamă surogat pentru un cuplu de chinezi pe care l-a întâlnit printr-o agenție de mame surogat din sudul Californiei. După feritilizarea în vitro (FIV), medicii au implantat embrionul obținut de la cuplul chinez în uterul lui Allen. Allen a rămas în curând însărcinată, dar la șase săptămâni mai târziu i s-a spus că poartă în pântec gemeni. Allen a fost surprinsă să afle că purta doi copii, a declarat ea pentru ABC News, crezând că embrionul cuplului chinez s-a împărțit în două, formând gemenii identici, a spus ea.

Animalul uriaș din imagine a intrat într-un supermarket și s-a cățărat pe rafturi și frigidere. Ce este și cum a reușit... Un tânăr s-a născut fără clavicule! Ce putere ieșită din comun are Corey Bennett...
Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare...
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023. Gemenii au așteptări de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor au așteptări mari de la...
Parteneri
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x