Infectiile netratate pot duce la tulburare obsesiv-compulsiva

Daca pana acum oamenii de stiinta doar presupuneau ca exista o legatura intre bolile copilariei si tulburarea obsesiv-compulsiva, recent cercetatorii au descoperit ca infectiile streptococice duc de multe ori la TOC.

Copiii sunt primii vizati in cazul infectiilor cu streptococi. Riscul de imbolnavire este crescut, pentru ca ei cresc in comunitati mari precum scoala, nemaivorbind ca la o varsta frageda sistemul imunitar este scazut.

Medicii pediatri avertizau de mult timp ca infectiile streptococice din gat netratate pot duce la probleme cu inima, articulatiile si creierul. Atunci cand este afectat creierul, functiile cognitive si motorii nu mai functioneaza normal si se instaleaza tulburarea obsesiv-compulsiva sau deficitul de atentie (ADD).

Printre descoperirile echipei de cercetatori s-a aflat si faptul ca anticorpii de streptococi se muleaza pe receptorii de dopamina D1 si D2 din creier. Fara indoiala, infectiile care nu sunt tratate rapid, afecteaza neurotransmitatorii, ducand la dezechilibre neuronale si tulburari de comportament.

Tulburarea obsesiv-compulsiva se caracterizeaza prin obsesii si compulsii care revin periodic in mintea bolnavului si care duc la anxietate, stres pana ce copilul nu isi mai poate desfasura normal activitatea.

Studiul a fost condus de Prof. Daphna Joel de la Departamentul de Psihologie al Universitatii din Tel Aviv si va fi publicat anul urmator. Acesta a lucrat cu un renumit specialist in infectiile streptococice si efectele lor asupra inimii, prof. Cunningham.

sursa foto: care2.com

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri