Initiati copiii in tainele bucatariei!

Pe langa faptul ca este distractiv, gatitul este unul dintre cele mai importante deprinderi pe care un copil le poate invata. Daca veti tine sesiunile de gatit in ritmul copilului, daca veti alege retetele cu grija si veti pastra siguranta, toata lumea se va distra de minune!

Matematica Copiii mai mici pot numara ingredientele, iar cei mari pot face adunari si scaderi folosind cantitati. Cititi cantitatile din reteta si numarati cu voce tare pe masura ce preparati.

• Stiinta
Explicati copiilor procesele care au loc in cuptor sau in tigaie si de ce.

• Scris si citit Vor citi etichete si retete, apoi vor compune retete proprii. Copiii vor fi entuziasmati de pastrarea unui jurnal de bucatarie.

• Geografie
Explicati-le de unde provin ingredientele si preparatele, indicandu-le pe harta.

• Lexic
Gatitul este plin de cuvinte necunoscute, care vor imbogati vocabularul copilului tau.

• Dexteritate In loc sa-i lasati sa faca mizerie, mai bine ii invatati cum sa manuiasca ustensilele pentru o eficienta maxima.

Capteaza-le atentia

Copiii se plictisesc repede, asa ca alegeti retete scurte, pe care le pot gusta pe masura ce le prepara.

In cadrul unui curs recent de gatit pentru copii am preparat pesto, paine si prajituri. Reteta care a avut cel mai mare succes a fost cea de prajituri, caci puteau fi servite imediat dupa coacere. Toti s-au distrat in timp ce au framantat coca pentru paine, numai ca pana a crescut coca, copiii deja uitasera de ea.

Alegeti retete pe care copiii deja le cunosc sau intrebati-i ce le place sa manance si ce anume ar vrea gateasca dintr-o carte de bucate.

Siguranta pe primul loc

• Intotdeauna incepeti prin a va spala pe maini si explicati copiilor de ce este importanta igiena.
• Daca au nevoie de un scaun pentru a ajunge la suprafata de lucru, aveti grija ca acestia sa nu alunece. Puneti o carpa umeda sub suprafetele de taiat pentru a nu aluneca.
• Daca gatiti cu copii pe care nu-i cunoasteti indeajuns de bine, verificati daca au vreo
alergie la mancare.

Mai multe retete si povesti din bucatarie pe www.goodfood.ro!

Ultimele știri