Antena Căutare

Instrumente muzicale de jucărie pe care le oferi cadou copiilor

Încă de la cele mai fragede vârste, copiii încep să fie atrași de sunete. Sunt atenți atunci când le aud, iar pe măsură ce cresc, încep să producă ei înșiși sunete diverse, acest lucru amuzându-i adeseori peste măsură.

Încă de la cele mai fragede vârste, copiii încep să fie atrași de sunete. Sunt atenți atunci când le aud, iar pe măsură ce cresc, încep să producă ei înșiși sunete diverse, acest lucru amuzându-i adeseori peste măsură. Însă nimic nu se compară cu plăcerea celor mici de a folosi diverse instrumente muzicale de jucărie. Instrumentele muzicale au numeroase beneficii pentru dezvoltarea copilului, printre care se numără creșterea capacității de învățare și memorare și dezvoltarea empatiei. Poți să îi cumperi copilului diverse instrumente muzicale de jucărie începând cu vârsta de 2 ani. Printre cele mai potrivite se numără instrumentele simple, precum: muzicuță, maracas, tamburină, castaniete și xilofon de jucărie.

5 Instrumente muzicale care îi antrenează pe copii

Instrumentele muzicale reprezintă un cadou inspirat pentru copii, nu numai datorită faptului că le sunt acestora pe plac. Instrumentele muzicale au numeroase beneficii, precum contribuția la dezvoltarea empatiei și a capacității de învățare și memorare, dar și ajutorul pe care îl oferă copiilor pentru a-și descoperi un talent sau o pasiune. Jucându-se cu diverse instrumente muzicale, copilul poate descoperi pasiunea sa pentru un anumit instrument, cum ar fi, de exemplu, pasiunea pentru xilofon.

Le poți oferi copiilor instrumente muzicale de jucărie de la vârsta de 1-2 ani, aceasta fiind vârsta la care încep să descopere la ce pot folosi mânuțele și cum să facă diverse sunete. Diferitele instrumente muzicale sunt recomandate pentru copii în funcție de vârstă, astfel că îi poți oferi un xilofon de jucărie, o chitară sau un pian de jucărie, ținând cont de vârstă și de materialul din care este confecționată jucăria. Dar haide să vedem care sunt cinci instrumente muzicale preferate de copii.

1. Xilofonul

Un xilofon de jucărie pentru copii este o alegere ideală pentru diferite vârste, întrucât îi permite copilului să creeze diferite sunete. Xilofonul îi oferă copilului posibilitatea de a susține ritmul muzicii și de a crea o atmosferă perfectă pentru relaxare. Copilul va reuși să creeze propriile sale melodii, în timp ce lovește cu bețele clapele xilofonului. Datorită designului și a modului de funcționare, xilofonul este o jucărie cu adevărat antrenantă, care îl va bucura pe copil și îl va ține ocupat. Există xilofoane pentru copii confecționate din diverse materiale. Poți oferi un xilofon de jucărie din lemn unui copil cu vârsta de minim 3 ani.

2. Muzicuța

Muzicuța este una dintre jucăriile muzicale recomandate copiilor cu vârste de peste 3 ani. Aceasta stimulează inteligența și capacitatea de exprimare a sentimentelor și a emoțiilor, dezvoltă abilitățile de exprimare corporală și de limbaj și dezvoltă coordonarea și dexteritatea.

3. Tamburină

Tamburina îl ajută pe copil să mențină ritmul muzicii prin bătaie, iar scuturând tamburina, copilul poate produce sunete asemănătoare cu acelea din natură. Așadar, pentru a produce sunete, tamburina trebuie scuturată sau atinsă sub forma unei bătăi. Este recomandată copiilor peste 3 ani și ajută la dezvoltarea dexterității și coordonării.

4. Maracas

Maracas este un alt instrument muzical pe care il poți oferi copiilor, încă de la cele mai fragede vârste. Cu ajutorul acestei jucării, copilul se va distra de minune în timp ce va descoperi fascinanta lume a sunetelor. Maracas contribuie la dezvoltarea dexterității și a creativității.

5. Castaniete

Castanietele îi oferă copilului distracție, prin zgomotul interesant pe care îl face. Sunt perfecte pentru mânuțele mici ale copiilor și îi ajută, totodată, să își dezvolte mușchii mâinilor, dar și urechea muzicală.

5 modele de scaune care îți înfrumusețează casa... 5 greșeli comune în amenajarea dormitorului și cum poți să le eviți...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Mesaje de Sfântul Nicolae 2022. Urări pentru cei care își serbează onomastica
Sfântul Nicolae este sărbătorit pe data de 6 decembrie. Conform statisticilor, peste 700.000...
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022. Racii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022 spune că nativii din zodia Racului au nevoie de odihnă....
Parteneri
Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție
Catine.ro
Ultimele știri
x