Antena Căutare

Monumente din ciocolata, in Hong Kong

Un artist italian, mare maestru ciocolatier, a construit intr-un mall arhiaglomerat din Hong Kong „Patrimoniul mondial al ciocolatei", un fel de „One Man Show", in care Mirco Della Vecchia a ridicat, cu multa grija si truda, Colosseumul roman, Arcul de Triumf parizian, temple egiptene, Turnul din Pisa, Partenonul grec si cate si mai cate.

Della Vecchia este perfectionist si se vede asta in tot ceea ce face. Nu degeaba a starnit strigate de bucurie in randurile audientei la deschiderea expozitiei sale la 20 ianuarie. Sculpturile din ciocolata alba ar trebui vizitate dupa o masa copioasa incheiata cu multa, multa ciocolata ca sa-ti inhibi, pentru o vreme, poftele. Altfel, nu ai ce cauta la Hong Kong pana la 22 februarie.

2011/01/30//184789-0013729e48090ea23d3048.jpg

Intr-un colt al expozitiei, Della Vecchia a amenajat copia fidela a celei mai mari constructii de odinioara din Imperiul Roman - Colosseumul, considerat astazi una dintre cele mai impresionante lucrari de arhitectura si inginerie. Delicatul si gustosul amfiteatru al ciocolatierului are dimensiuni mult mai mici si „a fost construit" dintr-un amalgam de unt de ciocolata, lapte si zahar.

2011/01/30//184788-0013729e48090ea23d3149.jpg

Articolul continuă după reclamă

O alta miniatura recreata de artistul italian seamana extrem de bine cu celebrul Arc de Triumf din Paris al incontestabilului arhitect francez Jean Chalgrin. Daca simti ca papilele tale gustative mai au putin si explodeaza - pasionatii de dulciuri stiu exact la ce ma refer -, atunci este cazul sa mergi mai departe la reproducerea Turnului din Pisa. Inclinat, intocmai originalului, si inalt de aproximativ un metru, turnul de culoarea fildesului miroase atat de frumos, incat te abtii cu greu sa nu gusti macar o bucatica din el. Sigur, intr-o fractiune de secunda se pot intampla multe, dar ar fi pacat sa destabilizezi „bunatate" de echilibru.

2011/01/30//184791-0013729e48090ea236c943.jpg

Nu poti parasi „salonul expozitional" fara sa admiri celebrul complex templier egiptean de la Abu Simbel. Cele doua temple originale la care face referire ansamblul construit de Della Vecchia au fost sculptate in piatra in secolul al XIII-lea inainte de Christos, in timpul domniei faraonului Ramses al II-lea, pentru a celebra victoria de la Kadesh si a-i intimida pe vecinii nubieni. In reproducerea sa, Della Vecchia a urmarit sa aminteasca lumii despre constructiile faraonice colosale si impresionante prin complexitatea lor, caci ciocolatierul a reusit sa redea intrutotul, in opera sa, detaliile care confirma aceste lucruri.

2011/01/30//184790-0013729e48090ea236c942.jpg

Partenonul „ridicat" in cateva zile

Dupa „o escala" in Egipt, privitorul este invitat... in Grecia. Templul din marmura dedicat zeitei Athena, o capodopera a arhitecturii elene, a fost reprodus in cele mai mici detalii. In timp ce pentru ridicarea originalului a fost nevoie de 15 ani de munca asidua (intre 447 si 432 i.Chr.), sculptarea Partenonului din ciocolata nu a durat mai mult de cateva zile, dupa cum marturiseste ciocolatierul. Mult mai putin a durat crearea Stonehenge-ului in miniatura.

A intrat chiar in Cartea Recordurilor dupa ce a realizat cea mai mare sculptura din ciocolata alba din lume - impreuna cu o echipa ambitioasa, Della Vecchia a creat o replica a Domului din Milano de 1,5 metri inaltime, 2,5 metri lungime si 5,37 tone greutate.

Citeste si Jurnalul National!

sursa foto: subaonet.com

Copiii fara stapanire de sine pot dezvolta probleme de sanatate... Tinerii iubesc muzica folk...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x