Căutare Live

Piercing-ul - un trend printre adolescenti

La fel ca orice trauma a unei parti din corp, piercing-ul provoaca infectii in organism. Acestea sunt destul de grave si va pot afecta serios calitatea vietii. Piercing-urile pot cauza suprainfectii, cancer de piele sau la limba.Printre cele mai sensibile zone sunt limba, buzele si sprancenele. Un studiu britanic recent, citat de BBC News, arata ca un sfert dintre persoanele care si-au facut piercing au suferit complicatii precum infectii, sangerari sau umflaturi.

Adolescentii sunt cei care isi fac cel mai des piercing-uri. Acestia sunt la varsta cautarii individualitatii. Caile cele mai comode sunt negarea familiei, pentru ca acolo au rolul de copil, sau dorinta de apartenenta la un grup de prieteni. In ultima instanta, totul depinde de cultura grupului. Daca in grupul respectiv tinerii isi fac piercing-uri, toti vor urma acest exemplu.

Piercing-uri isi pot face si persoane trecute de varsta adolescentei. Unele persoane cauta in exterior lucruri care sa le defineasca si pe care nu le pot comunica altfel. Unii s-au saturat sa fie conventionali. Altii pot fi influentati de un partener mai deschis sau pot protesta impotriva unuia mai conservator.

Spre exemplu, tatuajele si piercing-urile pot fi folosite pentru a face o declaratie personala, ii permit unui adolescent sa se integreze intr-un grup si sa fie asemenea persoanelor din anturaj sau, pur si simplu, poate fi perceputa ca o forma de arta.

FOTO: aboutbodypiercing.com

Afla de ce si-au pierdut rosiile gustul!... Nick Jonas lupta impotriva diabetului...
Ultimele știri