Ingrediente:
- un kilogram cartofi noi taiati in doua;
- sare mare si piper;
- ¼ cana ulei de masline;
- 3 linguri mustar de Dijon;
- doua linguri otet sherry;
- o ceapa mica, taiata marunt;
- 3 linguri patrunjel taiat marunt;
- o lingura cimbru tocat;
- ¼ ceapa rosie, taiata.
Preparare:
1. Pune cartofii intr-o oala mare, pune peste ei apa rece cat sa ii acopere un centimetru si asezoneaza cu sare si piper. Pune-i la fiert si cand da in clocot, fierbe-i pana cand cartofii sunt moi, cam 15 minute. Apoi scoate-i si lasa-i sa se raceasca.
2. Intre timp, amesteca intr-un bol adanc uleiul, mustarul, otetul, ceapa, patrunjelul si cimbrul. Asezoneaza cu sare si piper. Adauga cartofii si amesteca bine. Se serveste la temperatura camerei.
Foto: cucinadicarrie.com
Reteta: Tarta Nicoise... Cum ii invatam pe cei mici sa isi ingrijeasca dantura...