Ingrediente:
- o pulpa de miel dezosata, curatata de excesul de grasime;
- 4 catei de usturoi (2 feliati subtire, 2 pisati);
- sucul de la doua lamai ;
- 3 linguri de magheran verde taiat grosier, plus cateva fire pentru decor ;
- 5 linguri ulei de masline extra-virgin ;
- sare mare si piper proaspat macinat;
- 2 cartofi.
Preparare:
1. Pune carnea intr-o tava mare, neaderenta, fara inductie. Folosind un cutit cu lama subtire, fa incizii adanci de 1,5 centimetri de-a lungul pulpei, lasand cate 6 centimetri intre ele. Pune cate o felie de usturoi, apoi toarna suc de lamaie peste carne. Adauga magheran, usturoi pisat si 3 linguri de ulei de masline. Intoarce carnea pe partea cealalta si unge-o bine.
2. Pune pe un fund de lemn trei funii de bucatarie si asaza-le la o distanta de 7 cm intre ele, in pozitie paralela. Apoi strange pulpa si leag-o bine cu funiile. Pune carnea inapoi in tava, acoper-o si tine-o la frigider cel putin 12 ore (cel mult o zi), intorcand-o o data pe partea cealalta.
3. Scoate carnea din marinata, pastreaza sosul lasat, asezoneaza carnea cu sare si piper, pune-o intr-o tava pentru cuptor si las-o la temperatura camerei.
4. Preincalzeste cuptorul la 220 de grade. Curata cartofii, taie-i in 4, pune-i pe langa carne, asezoneaza cu sare si stropeste-i cu doua linguri de ulei. Invarte-i pentru a-i imbraca uniform.
5. Toarna marinata peste carne si cartofi si da la cuptor pentru 20 de minute. Redu temperatura la 200 de grade si mai lasa 40-45 de minute. Scoate din cuptor, acopera cu folie de aluminiu si lasa sa se odihneasca timp de 10 minute. Serveste cu magheran proaspat.
Pofta buna!
Foto: dummies.com
Tinerele mame, mai putin preocupate de propria lor silueta... Studiu: Tinerele mame, mai putin preocupate de propria lor silueta...